Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Καύσωνας / Θα «βράσει» η χώρα – Πού θα δείξει πάνω από 41 βαθμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καύσωνας / Θα «βράσει» η χώρα – Πού θα δείξει πάνω από 41 βαθμούς

καύσωνας ζέστη καιρός καλοκαίρι
(INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Στους ρυθμούς του καύσωνα κινείται όλη η χώρα, με τη ζέστη να κορυφώνεται σήμερα και αύριο. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά θα φτάσει τις μεσημεριανές ώρες τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά τους 35 με 37 βαθμούς.

ΕΜΥ 19.8.22

Αποπνικτική θα είναι η ζέστη για όσους έχουν μείνει στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων έχει θέσει σε λειτουργία οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων ομάδων της πόλης. Παράλληλα, έχει τεθεί σε λειτουργία από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων «Γραμμή Βοήθειας», μέσω της οποίας παρέχονται πληροφορίες για την υποστήριξη των κατοίκων της πόλης σε θέματα υγείας (2103638049 8:30-19:30).

Μέτρα προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες καλεί τους πολίτες να λάβουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 

Ιδιαίτερη μέριμνα συνίσταται για τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

Συγκεκριμένα, όταν υπάρχει καύσωνας συστήνεται η παραμονή σε χώρους δροσερούς, καλά αεριζόμενους. Εάν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας θα πρέπει να το αφήνουμε να αεριστεί επαρκώς, προτού βάλουμε μέσα παιδιά και ηλικιωμένους.

Ειδικά αν το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του μπορεί να είναι πολύ υψηλή και επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και βρέφη.

Αποφεύγουμε το παιχνίδι των παιδιών σε εξωτερικούς χώρους, στον ήλιο και τη ζέστη καθώς παραμονεύει κίνδυνος ηλίασης και θερμοπληξίας.

Τα δροσερά μπάνια καθώς και τα παιχνίδια με το νερό ανακουφίζουν τα παιδί σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών.

Αύριο Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί στα δυτικά και βόρεια, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Υποχώρηση του καύσωνα και επιστροφή στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται από την Κυριακή. Μάλιστα, αναμένονται μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL