Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Ακρόπολη / Φωτίζουν το ασανσέρ πιο λαμπρά από τον Παρθενώνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακρόπολη / Φωτίζουν το ασανσέρ πιο λαμπρά από τον Παρθενώνα

photo twitter/@dkutsumba

Έκπληκτοι οι βραδινοί περιπατητές του κέντρου της Αθήνας μπορούν να δουν από τη βόρεια πλευρά τους να τους περιμένει μια έκπληξη. Ο φωτισμός της Ακρόπολης έχει ένα πολύ δυνατό σημείο, μια λεπτομέρεια που ξεχωρίζει καθώς φωτίζεται ακόμα και το ασανσέρ και μάλιστα λίγο πιο έντονα από τον Παρθενώνα.

photo twitter/@dkutsumba

Την παράλογη επιλογή σχολίασε με ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: 
«Γιατί τέτοιο μίσος για την Ακρόπολη; Εδώ και μια βδομάδα μαζί με το φωτισμό του μνημείου ανάβει και το φωτόσπαθο που βλέπετε στην εικόνα ώστε ο ανελκυστήρας Μενδώνη-Ιδρ. Ωνάση να φαίνεται από το διάστημα! Με ποια λογική; Με ποιανού απόφαση;».

Το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα kosmodromio με άρθρο του Διονύσιου Καλιντέρη ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μοιάζει σαν κάποιος να φόρεσε ηλεκτρική στέκα στο πολύπαθο μνημείο ή σαν ένα πύρινο membrum virile (σ.σ το ανδρικό μόριο) σε πλήρη ακμή να πλησιάζει τον ναό της Παρθένου με διαθέσεις χειρότερες από του δύσμορφου θεού Ηφαίστου».

photo twitter/@dkutsumba

Στο ρεπορτάζ αναδεικνύεται το παράλογο του φωτισμού – και μάλιστα έντονου- του ασανσέρ καθώς επισημαίνεται πως «Εικάζει κανείς ότι στους αρμοδίους δεν περισσεύει ούτε η κοινή λογική, ούτε η στοιχειώδης αισθητική, εφόσον επέτρεψαν μια τέτοια φωτεινή παρέμβαση που ανταγωνίζεται ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και που βεβαίως δεν έχει καμία λειτουργικότητα, αφού κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες το αναβατόριο δεν εξυπηρετεί επισκέπτες».

Εκτός εάν εσχάτως έγινε γνωστό από ξεχασμένα αρχαία κείμενα ότι εφευρέτες του ασανσέρ είναι οι Ικτίνος και Καλλικράτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL