Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C21.2°C
0 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C20.0°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.4°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 66%
Έκρηξη στα Γρεβενά / Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 28χρονος εργαζόμενος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκρηξη στα Γρεβενά / Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 28χρονος εργαζόμενος

πηγή φωτό greveniotis.gr

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ο 28χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξυλείας, Alfa wood στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Αρχικά είχε μεταφερθεί με βαριά εγκαύματα από το Νοσοκομείο Γρεβενών και υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με την συντονίστρια διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Σοφία Παπαδοπούλου, η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς έχει μεγάλης έκτασης και βάθους εγκαύματα, έχει εκτεθεί σε έκρηξη και έχει δεχθεί μεγάλο θερμικό φορτίο.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν σύμφωνα με την Σοφία Παπαδοπούλου, ο 28χρονος να έχει υποστεί ένα πολύ μεγάλο θερμικό φορτίο, να έχει έγκαυμα σε πολύ μεγάλη έκταση και σε πολύ μεγάλο βάθος. Επίσης, ο τραυματίας εισέπνευσε καπνό οπότε έχει υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα.

«Οδηγήθηκε στο χειρουργείο και έγιναν οι πρώτες ενέργειες που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα νοσηλεύεται στην μονάδα εγκαυμάτων διασωληνωμένος, με την υποστήριξη όλων των λειτουργιών και η κατάστασή του είναι κρίσιμη», τόνισε η γιατρός.

ΓΣΕΕ: Στους πόσους νεκρούς θα υπάρξουν αποτελεσματικοί έλεγχοι;

Με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο στα Γρεβενά η ΓΣΕΕ διερωτάται «στους πόσους νεκρούς ή τραυματισμένους εργαζόμενους θα υπάρξουν αποτελεσματικοί έλεγχοι». Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της «τα εργατικά ατυχήματα βρίσκονται πλέον σε ημερήσια διάταξη, γεγονός που προκαλεί - εκτός από ανησυχία - και αγανάκτηση».

Υπογραμμίζει επίσης ότι ενάμιση μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στον ίδιο νομό, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που έχουν τραυματιστεί, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

«Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν 28χρονο εργαζόμενο με πολλαπλά τραύματα, ο οποίος αναλάμβανε βάρδια την ώρα της έκρηξης και, αυτήν την ώρα, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η έκρηξη σημειώθηκε σε λέβητα και η φωτιά επεκτάθηκε σε δεξαμενή του εργοστασίου ξυλείας» αναφέρει η ΓΣΕΕ συμπληρώνοντας ότι «και το ερώτημα που αβίαστα βγαίνει από τους απλούς πολίτες είναι: στους πόσους νεκρούς ή τραυματισμένους εργαζόμενους θα υπάρξουν αποτελεσματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή πραγματικών μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL