Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Εξοργιστικό βίντεο / Φυσικοθεραπευτής χτυπά 10χρονο ΑμεΑ μέσα σε ιδιωτικό κέντρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξοργιστικό βίντεο / Φυσικοθεραπευτής χτυπά 10χρονο ΑμεΑ μέσα σε ιδιωτικό κέντρο

screenshot

Εικόνες ντροπής έρχονται στη δημοσιότητα καθώς βίντεο από κέντρο φροντίδας ΑμεΑ στην Αττική δείχνει εργαζόμενο να κλωτσά παιδί με αυτισμό. Ο 27χρονος φυσικοθεραπευτής παραμένει ατιμώρητος εδώ και δύο χρόνια.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο άνδρας κλωτσά το παιδί και στη συνέχεια εκείνο σωριάζεται κάτω, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Δύο άλλες εργαζόμενες κοιτούν αρχικά εμβρόντητες ενώ στη συνέχεια η μία από τις δύο πηγαίνει προς το μέρος του 27χρονου.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του κέντρου φροντίδας το βίαιο περιστατικό έγινε το καλοκαίρι του 2019 και η ίδια έλαβε γνώση πέντε μέρες αργότερα. Ο 27χρονος φέρεται να αποχώρησε από την εργασία του την επομένη του περιστατικού, ενώ η διευθύντρια δήλωσε ότι αφού επικοινώνησε με τους γονείς του παιδιού, διεμήνυσε στον 27χρονο να μην ξαναεργαστεί με παιδιά.

Όπως η ίδια υποστηρίζει η ίδια σύμφωνα με το ethnos.gr, προχώρησε στην καταγγελία στις αρχές, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, γιατί όπως ανέφερε, τώρα ήρθε σε γνώση της ότι ο εν λόγω φυσικοθεραπευτής έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Εισαγγελική παρέμβαση

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων προκάλεσε καταγγελία για βάναυση κακοποίηση ανηλίκου παιδιού από εργαζόμενο σε ιδιωτικό Κέντρο για παιδιά με αυτισμό.

Η Εισαγγελίας Ανηλίκων διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό, το οποίο φέρεται να έγινε τον Ιούνιο του 2019. Για όσα συνέβησαν τότε προέβη σε καταγγελία χθες στην Εισαγγελία Ανηλίκων η διευθύντρια του Κέντρου, η οποία προσκόμισε βίντεο που δείχνει τον εργαζόμενο της δομής, φυσιοθεραπευτή, να χτυπά και να κλωτσά στο πρόσωπο τον ανήλικο, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL