Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.3°C25.9°C
4 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
20.7°C24.2°C
4 BF 32%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.5°C22.1°C
5 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.2°C
6 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.9°C24.9°C
4 BF 20%
Εμβόλια - Κορωνοϊός / Γιατί ακόμα δεν μπορούν να γίνουν υποχρεωτικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλια - Κορωνοϊός / Γιατί ακόμα δεν μπορούν να γίνουν υποχρεωτικά

Εμβολιασμός
Eurokinissi

Ο λόγος που η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στο να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι γιατί δεν μπορεί και όχι γιατί δεν θέλει.

Το βασικό πρόβλημα είναι νομικό αφού όπως εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, αφού τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν έχουν πάρει κανονική άδεια κυκλοφορίας και χρήσης πουθενά στον κόσμο.

Λόγω έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ τα εμβόλια έχουν πάρει άδεια επείγουσας χρήσης ενώ στην ΕΕ έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας υπό όρους. Όπως εξήγησε ο Νίκος Σύψας ένα εμβόλιο μπορεί να καταστεί υποχρεωτικό μόνο εάν λάβει κανονική άδεια, πράγμα που μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα καθώς όλες οι εταιρείες έχουν υποβάλλει αίτηση.

Μέχρι να πάρουν, όμως, κανονική άδεια απαιτείται η συγκατάθεση των πολιτών για τον εμβολιασμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής απαντώντας στο ερώτημα της κυβέρνησης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κάνει σύσταση ως έσχατη λύση μόνο για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες όπως το προσωπικό των μονάδων υγείας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στο προσωπικό μονάδων περίθαλψης ευπαθών ομάδων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο πόρισμά της «Πρόβλεψη υποχρεωτικότητας ως έσχατη λύση, η οποία πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και να εφαρμοσθεί μόνον εφόσον τα προηγούμενα μέτρα δεν αποφέρουν σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού. Η ακριβής εφαρμογή τέτοιου μέτρου αφενός πρέπει να ορίζεται με βάση το εργατικό ή το δημόσιο δίκαιο, αφετέρου απαιτεί να συνυπολογίζονται τυχόν συνέπειες στον καταμερισμό καθηκόντων και στελέχωση των δομών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ώστε να αποφεύγεται η υπολειτουργία των τελευταίων ή η εργασιακή επιβάρυνση των άλλων εργαζομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL