Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Κεφαλονιά / Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά - Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κεφαλονιά / Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά - Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί

ΦΩΤΙΑ
(Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, μετά από μια ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και την εκκένωση έξι οικισμών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο που να απασχολεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Γίνονται κάποιες ρίψεις νερού από τα πτητικά μέσα, αλλά σε σημεία που υπάρχουν πολύ μικρές εστίες για τον φόβο αναζωπύρωσης. Η πυροσβεστική έχει καταφέρει να ελέγξει τα επτά πύρινα μέτωπα της φωτιάς και η προσπάθεια περιορίζεται στο να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Άνοιξε και ο δρόμος Πόρος-Αργοστόλι για τους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, έχει ελεγχθεί το ένα μεγάλο μέτωπο πριν από την κοινότητα Πάστρα, όπως και αυτό στην κοντινή κοινότητα Κολαίτη, που είχε εκκενωθεί χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη διάρκεια της νύχτας ωστόσο, δόθηκε εντολή, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης και εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, Κολαϊτη, ενώ είχε προηγηθεί η εκκένωση των χωριών Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εκ νέου, καθώς πλέον επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 ελικόπτερο και 1 ακόμη ελικόπτερο ως συντονιστικό και 4 αεροσκάφη ( 2 CL, 2 PZL). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

 

Επίσης μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στα χωριά Καταλειός και Κάτω Καταλειός για να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να απομακρυνθούν αν χρειαστεί.

Χθες,ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κουλούρης διέταξε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να μεταβεί στο νησί, προκειμένου να ερευνηθούν πλήρως τα αίτια της φωτιάς.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, άφησε να εννοηθεί ότι η καταστροφική φωτιά ξεκίνησε από έναν βοσκό, ο οποίος πήγε να κάψει χόρτα. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL