Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C21.1°C
3 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.5°C25.9°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C25.4°C
1 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
19.1°C19.1°C
0 BF 84%
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο / Νέα πρόκληση - Επιμένουν ότι ορθά έκλεισαν την πόρτα στους μαθητές, πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο / Νέα πρόκληση - Επιμένουν ότι ορθά έκλεισαν την πόρτα στους μαθητές, πρόσφυγες

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
photo INTIME

Όση αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απαγόρευση της δωρεάν εισόδου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των ανήλικων προσφυγόπουλων που φοιτούν σε ελληνικό σχολείο, τόση προκαλεί και η ανακοίνωση που εκδόθηκε για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι του μουσείου, υποστηρίζουν ότι ορθά ζητήθηκε εισιτήριο μια και η ελεύθερη είσοδος επιτρέπεται σε νέους και νέες έως 18 ετών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα ισχυρίζονται σε αντίθεση με την καταγγελία της εκπαιδευτικού που συνόδευε του ανήλικους μαθητές, πρόσφυγες ότι

«Στους υπαλλήλους του Μουσείου δεν επιδείχθηκε κανένα παραστατικό που θα δικαιολογούσε την έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου. Δεν υπήρξε έγκυρη προσυνεννόηση με το Μουσείο για τη διευκόλυνση της πρόσβασης αλλά και τη διοργάνωση μιας ουσιαστικής εμπειρίας επίσκεψης, την οποία το Μουσείο θα παρείχε εφόσον αυτό του είχε ζητηθεί».

Ο ισχυρισμός αυτός καταρρίπτεται από την εκπαιδευτικό συνοδό των ανήλικων μαθητών η οποία επισημαίνει ότι η υποδιευθύντρια του σχολείου είχε επικοινωνήσει με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την επικείμενη επίσκεψη των μαθητών μια ημέρα πριν στις 24 Ιουνίου αφού η επίσκεψη θα γινόταν στις 25 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, οι υπεύθυνοι του μουσείου «διαβεβαίωσαν ότι μας περιμένουν και ότι έχει δωρεάν είσοδο για τους μαθητές. Τα παιδιά επισκέπτονταν το μουσείο με την ιδιότητα του μαθητή και όχι του πρόσφυγα ή του ασυνόδευτου ανήλικου». 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σημειώνεται ότι η εκπαιδευτικός συνοδός στην καταγγελία της επεσήμανε ότι αν και επέδειξε το απαραίτητο έγγραφο του σχολείου με τη σφραγίδα και την υπογραφή του διευθυντή, οι υπεύθυνοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου επέμειναν ότι τα παιδιά θα πρέπει να πληρώσουν γιατί δεν προέρχονται από χώρα της ΕΕ.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Σχετικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στον χώρο υποδοχής κοινού στις 25.6.2021, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ενημερώνει τα εξής:
Η ελεύθερη είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επιτρέπεται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για όλα τα δημόσια Μουσεία της χώρας.
Αναλυτική σχετική δίγλωσση ενημέρωση είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: «www.namuseum.gr»
Επιπλέον οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά και από την ψηφιακή οθόνη στο χώρο υποδοχής του Μουσείου.

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL