Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
14.5°C19.0°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.6°C17.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.1°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
0 BF 87%
Κορωνοϊός / Τρεις αντιδήμαρχοι στην Καλλιθέα εμβολιάστηκαν εκτός σειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τρεις αντιδήμαρχοι στην Καλλιθέα εμβολιάστηκαν εκτός σειράς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι νέες καταγγελίες για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς αντιμετώπισης του κορωνοϊού στον Δήμο Καλλιθέας τη στιγμή που η πανδημία εξαπλώνεται και ο κόσμος αγωνιά παραμένοντας σε συνθήκες εγκλεισμού. Πρόκειται για τρεις αντιδημάρχους, οι οποίοι διαφήμισαν μάλιστα το «επίτευγμά» τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την καθαίρεσή τους ζητά η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ των τριών αντιδημάρχων φιγουράρει και το όνομα του Ευάγγελου Μπαρμπάκου, ο οποίος είναι ορισμένος ως αναπληρωτής δήμαρχος Καλλιθέας και επί πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Πληροφορούμαστε, μάλιστα, ότι ο Ευ. Μπαρμπάκος αξιοποίησε μαζί με τους άλλους δυο αντιδημάρχους, ο ένας του Πολιτισμού και ο άλλος της Πρόνοιας, το «κενό», καθότι τις ημέρες που η κακοκαιρία της «Μήδειας» είχε χτυπήσει το Λεκανοπέδιο Αττικής, είχαν περισσέψει εμβόλια στο εμβολιαστικό κέντρο του ΙΚΑ. Η διεύθυνση του ΙΚΑ ενημέρωσε τον Δήμο Καλλιθέας προκειμένου με τη σειρά του να ειδοποιήσει τους πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας για τη δυνατότητα εμβολιασμού τους.  Όμως οι έχοντες την πληροφορία έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο.

Την έντονη αποδοκιμασία της εκφράζει η παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Ψαλιδόπουλο. «Το γεγονός αυτό αμαυρώνει το δημοκρατικό κύρος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της οποίας παρουσιάζονται έτσι ως αξιωματούχοι με ειδικά προνόμια, ενώ οι πολίτες βιώνουν στην καθημερινή ζωή τους τις βαριές συνέπειες από την παρατεινόμενη υγειονομική και οικονομική κρίση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης. Καλεί, μάλιστα, τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο αλλά και τους τρεις δημάρχους να δώσουν τις «αναγκαίες εξηγήσεις» προς το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες της Καλλιθέας «αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των ενεργειών τους!».

Σε υψηλότερους τόνους είναι η ανακοίνωση της παράταξης «Προοπτική Ζωής» με επικεφαλής τον Κώστα Ασκούνη, ο οποίος επισημαίνει ότι «ο κ. Κάρναβος δεν μπορεί να σιωπά!». Με τη σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος με την «Προοπτική Ζωής» Γιάννης Εμιρζάς μιλώντας στην ΑΥΓΗ τονίζει: «Είναι απαράδεκτο άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι δεν ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των εμβολιασμών, να εκμεταλλεύονται τα κενά του συστήματος και να έχουν το θράσος να ανεβάζουν φωτογραφίες και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφημίζοντας τον εμβολιασμό τους». «Ζητούμε από τον δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο να τους καθαιρέσει, όπως ακριβώς έγινε και στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Κανένας δεν είναι υπεράνω των διαδικασιών που ακολουθεί το κράτος» καταλήγει ο Γ. Εμιρζάς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL