Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Πειραιάς / Ανεμβολίαστοι οι υπέργηροι ασθενείς της κλινικής με τα δεκάδες κρούσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειραιάς / Ανεμβολίαστοι οι υπέργηροι ασθενείς της κλινικής με τα δεκάδες κρούσματα

Κλινική Κρούσματα
Φωτογραφία αρχείου - (EUROKINISS/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έφτασε στο avgi.gr για την ιδιωτική Κλινική Ζηλάκου όπου προχτές εντοπίσθηκαν σχεδόν 80 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε φιλοξενούμενους ασθενείς και προσωπικό.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία οι υπέργηροι και με σωρευμένα προβλήματα υγείας ασθενείς στην πλειονότητά τους φιλοξενούμενοι, δεν έχουν εμβολιαστεί παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε ηλικιακή ομάδα με προτεραιότητα στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Όπως γνωστοποιήθηκε σε εμάς, οι συγγενείς φιλοξενούμενων στα μέσα του Γενάρη επικοινώνησαν με την κλινική προκειμένου να εντάξουν τους ανθρώπους τους στη διαδικασία του εμβολιασμού. Τότε η κλινική τους είπε ότι εκείνη θα αναλάβει την διαδικασία όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο του «Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμού κατά της COVID-19».

Ο εντοπισμός όμως πολλών θετικών κρουσμάτων την Τρίτη οδήγησε τους συγγενείς στο να αναρωτηθούν εύλογα αν έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός των ασθενών. Η απάντηση που έλαβαν από τους αρμόδιους ήταν ότι δεν είχαν εμβολιαστεί οι ασθενείς, - δεν έχουν εμβολιαστεί παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι άνω των 85 ετών -και επέρριψαν τις ευθύνες στον ΕΟΔΥ, στο υπουργείο Υγείας ακόμα και στον ιατρικό σύλλογο Πειραιά.

Επιπλέον όταν οι συγγενείς επέμειναν, τους είπαν ότι περιμένουν τα εμβόλια της Johnson and Johnson, κάτι που εξόργισε του καταγγέλλοντες καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει καμία υπόσταση, αφού οι άνω τον 85 ετών εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer από την αρχή της διαδικασίας.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στους συγγενείς των φιλοξενούμενων στην κλινική, που εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων έχουν να συναντήσουν τους ανθρώπους τους για πάρα πολύ καιρό, και τώρα εκείνοι νοσούν από κορωνοϊό.

Σε επικοινωνία μας με την κλινική Ζηλάκου, σχετικά με τις καταγγελίες, αρνήθηκαν να απαντήσουν και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η κλινική τις προηγούμενες ημέρες, ανέφερε ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των ασθενών και του προσωπικού τηρώντας απαρέγκλιτα τις υγειονομικές διατάξεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του COVID 19. Ωστόσο στην ανακοίνωσή δε γίνεται καμία αναφορά στη διαδικασία εμβολιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL