Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Σεξουαλική παρενόχληση / Ξαναχτύπησε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική παρενόχληση / Ξαναχτύπησε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ

Λένα Αξιόγλου

Να τα «μαζέψει», χωρίς όμως επιτυχία, επιχείρησε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Λένα Αξιόγλου, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι απίστευτες δηλώσεις της στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, με τις οποίες υπαινίχθηκε ότι οι γυναίκες ευθύνονται για τον βιασμό που υφίστανται. 

Σε διευκρινιστική της δήλωση προς το tinealarissa.gr, στην οποία είχε δώσει και την αρχική συνέντευξη, η υποψήφια της ΝΔ το 2019 που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στη Λάρισα, αναμασά ουσιαστικά το ίδιο αφήγημα, ισχυριζόμενη ότι «καλό είναι η γυναίκα να αυτοπροστατεύεται με επιλογή αποτρεπτικών συμπεριφορών» γιατί ποτέ δεν ξέρει «τα όρια του αρσενικού συνομιλητή της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά η απάντηση της Λένας Αξιόγλου:

«Αγαπητέ κύριε Βαγγέλη Βουλάγκα, θα ήθελα επ ‘ ευκαιρία των δημοσιευμάτων στο Documento και την Αυγή σχετικά με γνωστοποίηση από κυρία Μπεκατώρου της προσβλητικής παρενόχλησης που δέχθηκε πριν 20 έτη και της σχετικής 24.1.21 συνέντευξής μου σε σας, ότι στόχος μου ήταν στη συνέντευξή μου αυτή να τονίσω ΟΤΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της γυναίκας είναι σημαντική, γιατί ποτέ δεν ξέρει ΤΑ ΟΡΙΑ του αρσενικού συνομιλητή της, που σ αυτά αναφέρεται και το μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Η κοκκινοσκουφίτσα».

Παρουσιάζει το παραμύθι ότι η γυναίκα «κατασπαράζεται» από τον άνδρα και Ως ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, μολονότι πολιτιστικά έχει εξελιχθεί η κατάσταση και το γυναικείο «ΟΧΙ» είναι «ΟΧΙ», ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ με επιλογή αποτρεπτικών συμπεριφορών, γιατί δεν ξέρει μέχρι πού φτάνει η τεστοστερόνη και τα όρια του «ερωτικά εκφραζόμενου» συνομιλητή της.

Ουδόλως μίλησα έτσι, για να θίξω ή για να υπαινιχθώ έλλειψη ηθικού υποβάθρου.

Με εκτίμηση, Ελένη Ι. Αξιόγλου»

Ειρήνη Αγαθοπούλου: Δηλώσεις που δεν προκαλούν εντύπωση

«Οι δηλώσεις της κ. Αξιόγλου, υποψήφιας βουλεύτριας της ΝΔ στη Λάρισα, για τη Σοφία Μπεκατώρου δεν μας προκαλούν καμία εντύπωση. Είναι απόλυτα συναφείς με τα πιστεύω του πυρήνα της δεξιάς στην Ελλάδα, που μεταξύ άλλων, αποδίδει ως υποχρέωση στη γυναίκα την προστασία της από τις «φυσιολογικές» – κατά τα άλλα – ορμές των ανδρών και κατά συνέπεια της επιρρίπτει όλη την ευθύνη» σημειώνει η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αρμόδια για θέματα Ισότητας, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

«Κεκαλυμμένος σεξισμός πίσω από ηθικολογίες περί ενάρετης και καθωσπρέπει ζωής των γυναικών. Επικίνδυνες και απόλυτα προβληματικές απόψεις, από γυναίκες που θέλουν να λένε ότι ασχολούνται με την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και να προΐστανται μάλιστα σε αντίστοιχους συλλόγους.

Περιμένουμε μία αντίδραση από το κόμμα της κ. Αξιόγλου, που τυγχάνει να είναι το ίδιο με αυτό του κ. Αδαμόπουλου, πρώην προέδρου της ΕΙΟ, που κατηγορείται για τον βιασμό της Σ. Μπεκατώρου. Εκτός των παραπάνω, η ΝΔ σήμερα ως Κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη του Δικτύου Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, γεγονός πολύ ανησυχητικό για τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών, καθώς γνωρίζουμε πως η στήριξη και ενίσχυση των Δομών αυτών δεν είναι στις προτεραιότητες της ΝΔ,  ούτε της αρμόδιας υφυπουργού. Αντ΄ αυτού ίσως, μαζί με την κ. Κεραμέως, να σχεδιάζουν από κοινού την ένταξη στο σχολικό πρόγραμμα μαθημάτων ηθικής διαπαιδαγώγησης των κοριτσιών για να λύσουν έτσι το θέμα. Ελπίζουμε να μας διαψεύσουν» καταλήγει η Ειρήνη Αγαθοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL