Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Νίκος Κακλαμανάκης / «Ομερτά και βία στους αθλητές από την Ομοσπονδία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Κακλαμανάκης / «Ομερτά και βία στους αθλητές από την Ομοσπονδία»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου ότι ο αντιπρόεδρος της ΙΕΟ και στέλεχος της ΝΔ τη βίασε όταν ήταν 21 χρόνων.

Το θέμα αυτό έχει ήδη προκαλέσει την αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα, τη στιγμή που αποκαλύπτονται νέες καταγγελίες αθλητών για τη λειτουργία  των Ομοσπονδιών.

Για ομερτά και για βία τόσο ψυχολογική όσο και σωματική, έκανε λόγο ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, μιλώντας στον Real Fm, ενώ όπως είπε ήδη έχει καταθέσει στον εισαγγελέα για αυτές τις καταγγελίες.

Ο Ολυμπιονίκης ανέφερε πως ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του, επισημαίνοντας πως η Ομοσπονδία λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» και η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπής) γνωρίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το σημαντικό είναι ότι οι αθλητές λένε όχι στην κουλτούρα του βιασμού και της σιωπής» σημείωσε ο Νίκος Κακλαμανάκης, αποκαλύπτοντας πώς οι αθλητές καλούνται να υπογράψουν ότι δεν θα προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως ήδη υπάρχει εισαγγελική έρευνα που αφορά φιλμ στο οποίο Νίκος Κακλαμανάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Βασιλεία Καραχάλιου, ο Τάκης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής και άλλοι μιλούν στον φακό με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας σε βάρος του Ολυμπιονίκη, αξιώνοντας το ποσό των 100.000 ευρώ.

Το βίντεο είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο και με φόντο τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση, διαδίδεται ξανά και ίσως με μεγαλύτερη απήχηση στα social media από την πρώτη του κυκλοφορία.

«Το μοναδικό πράγμα που είχαμε από την ομοσπονδία είναι ένας συνεχής πόλεμος», αναφέρει η Σοφία Μπεκατώρου.

«Ή είσαι μαζί τους και κάνουν προσωπικά deal, ή είσαι απέναντί τους και σε πολεμάνε και όποιος αντέξει», καταγγέλλει η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Νο2 στον κόσμο Βασιλεία Καραχάλιου που δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τα δάκρυά της σε επόμενα πλάνα.

«Δεν νοείται να ακούω από πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας να λέει ότι «εγώ, εάν θέλω έναν αθλητή τον καταστρέφω σε μία ημέρα». Μάλιστα σε μία νύχτα είπε», επανέρχεται η χρυσή ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου ενώ ο χάλκινος ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής κάνει λόγο για συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL