Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Lockdown Χριστιανικά Σωματεία / «Ανοίξτε να κοινωνήσουμε δεν μεταδίδεται ο ιός στους ναούς»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown Χριστιανικά Σωματεία / «Ανοίξτε να κοινωνήσουμε δεν μεταδίδεται ο ιός στους ναούς»

Καμπαναριό εκκλησία
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αφόρητες πιέσεις στην κυβέρνηση ασκούν κύκλοι της εκκλησίας αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την άρση του κλεισίματος των εκκλησιών λόγω της πανδημίας. Με σύνθημα «ζητούμε ανοικτές Εκκλησίες μη φυλακίζετε τις ψυχές μας» 180 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλουν το κλείσιμο των εκκλησιών εν όψει των Χριστουγέννων.

Μάλιστα με επιστολή τους που εστάλη προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όλους τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες της Ελλαδικής επικρατείας εγκαλούν την Πολιτεία που παραβλέπει τις θρησκευτικές ανάγκες των πολιτών.

«Πως να κατανοήσουμε ότι η Πολιτεία, ενώ λαμβάνει κάθε υγειονομικό μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας, δεν καταφεύγει σε κανένα πνευματικό μέσο, ασυγκρίτως δραστικότερο και θαυμαστό; Αλήθεια, θα ξεπεράσουμε την πανδημία μόνο με τα υγειονομικά μέτρα; Και όχι με τα πνευματικά, με την καταφυγή μας στον Θεό;» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα 180 χριστιανικά σωματεία, ζητούν από την Κυβέρνηση να τους επιτραπεί να επισκεφθούν τους ναούς και να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. «Εκείνο που ζητάμε είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να καταφεύγουμε στους Ναούς μας! Να μπορούμε ν’ ανάψουμε ένα κερί. Να εξομολογηθούμε. Να λειτουργηθούμε. Να κοινωνήσουμε!»

Παράλληλα τονίζουν ότι «οι πιστοί εκτιμούν τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών και σέβονται και τηρούν τους νόμους της Πολιτείας. Ας σεβαστεί και «η Πολιτεία τούς ἱερούς Ναούς, οἱ ὁποίοι δέν ἀποτελουν ἑστίες διαδόσεως τοῦ ἰού».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL