Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C20.7°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C20.7°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.9°C22.1°C
4 BF 44%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.7°C20.4°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.3°C
0 BF 67%
Κορωνοϊός / Δυσφορία επιστημόνων για τους κυβερνητικούς τακτικισμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Δυσφορία επιστημόνων για τους κυβερνητικούς τακτικισμούς

Μητσοτάκης Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στο «σημείο μηδέν» επιστρέφει η χώρα στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης μετά την επιλογή της κυβέρνησης να αγνοήσει τις εισηγήσεις των υγειονομικών μετά την άρση του πρώτου ανοιξιάτικου lockdown. Το Μαξίμου αρνείται επίμονα να δημοσιεύσει τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σε αντιπαραβολή με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι «ακολουθεί πιστά τις εισηγήσεις των ειδικών».

Στον απόηχο των χθεσινών προαναγγελιών για επιβολή μηνιαίου lockdown ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε με νόημα στο Facebook ότι «το lockdown, αν εφαρμοστεί, πρέπει να είναι μικρής διαρκείας».  Όπως εξηγεί ο καθηγητής του LSE, «αν επιβληθεί εκτενέστερο lockdown, η Πολιτεία θα πρέπει να έχει σχέδιο ενίσχυσης όσων θα υποστούν τις συνέπειες περισσότερο και παράλληλα να κινηθεί άμεσα για τη συλλογή επαρκέστερων στοιχείων και τη χάραξη συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» στους κόλπους των λοιμωξιολόγων επικρατεί έντονη δυσανεξία λόγω της επιλογής της κυβέρνησης να «χρεώσει στην επιτροπή πολιτικές αποφάσεις». Στο στόχαστρο των επιστημόνων τέθηκε η πρωθυπουργική αποστροφή κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. ότι «ο λόγος για τον οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρεμβάσεις στην εστίαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό μας συμβούλευσαν οι ειδικοί».

Σε αυτό το φόντο ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε χθες το πρωί πως «οι ειδικοί προτείνουμε πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται», ενώ ο Χαράλαμπος Γώγος στηλίτευσε «την ολιγωρία» που σημειώθηκε ως προς την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL