Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Κέρκυρα / Πιστοί χωρίς μάσκες και βουλευτής της ΝΔ υπερασπιστές του Μητροπολίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κέρκυρα / Πιστοί χωρίς μάσκες και βουλευτής της ΝΔ υπερασπιστές του Μητροπολίτη

Κερκυρα μητροπολιτης
Enimerosi Kerkira

Χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και με χειροκροτήματα, παρουσία μάλιστα και βουλευτή της ΝΔ, υποδέχθηκαν τον Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, που δικάζεται γιατί αμφισβήτησε τα μέτρα για τον κορωνοϊό και προέτρεπε τους πιστούς να σπάσουν την καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Μητροπολίτη βαραίνουν δύο κατηγορίες. Αρχικά ο Μητροπολίτης Νεκτάριος είχε καλέσει του πιστούς να παρακούσουν τα μέτρα της Πολιτείας για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους είχε προτρέψει να εκδώσουν έγγραφο κίνησης στο οποίο θα αναφέρουν ότι δήθεν βγαίνουν για άσκηση αλλά στην πραγματικότητα, θα πάνε στις εκκλησίες για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.

Κερκυρα μητροπολιτης
Enimerosi Kerkira

Το δεύτερο ατόπημα του Μητροπολίτη, αφορά την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ,) καθώς είχε τελέσει τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ, παρόντων και της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, Δημήτρη Μεταλληνού, του δημοτικού υπαλλήλου Φώτη Σκούρτη, αλλά και άλλων πιστών.

Την απαλλαγή του πρότεινε η εισαγγελέας

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως στην δίκη του Μητροπολίτη που πρότεινε την απαλλαγή του ιερέα λόγω έλλειψης δόλου.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα οι φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», δεν προκύπτει να προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή ή να βγαίνουν χωρίς να έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

κερκυρα μητροπολιτης
Enimerosi Kerkira

Αλγεινή εντύπωση προξένησε η φυσική παρουσία αλλά και οι δηλώσεις υπέρ του Μητροπολίτη, βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανου Γκίκα, που υποστήριξε ότι  «Θεωρώ αυτονόητη την παρουσία μου εδώ, την ώρα που ο πνευματικός μας πατέρας, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος περνάει αυτή τη δοκιμασία. Δεν κρίνουμε βεβαίως τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η παρουσία μου έχει καθαρά συναισθηματικό χαρακτήρα».

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο πλήθος ιερατικού κόσμου και απλών πολιτών έχει συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Κέρκυρας, μη τηρώντας τα μέτρα περί απόστασης και με ελάχιστους να φοράνε μάσκα, απαξιώντας για τη δημόσια υγεία.

https://www.youtube.com/watch?v=lkdbGNzElPc&feature=emb_title&fbclid=IwAR3eBiS-k_CTt9D3PUaFLeIXwpzLdThqY0b3lMrgIcF1OuY0-lRBjyGXXcE

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Κέρκυρας, τάχθηκαν επίσης αρκετοί Μητροπολίτες της χώρας, όπου σήμερα πολλοί εξ αυτών, καταθέτουν ενώπιον του δικαστηρίου, ως μάρτυρες υπεράσπισης. Μεταξύ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Η δίκη έχει διακοπεί για την Τετάρτη.

«Η ΝΔ συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια για τους χώρους λατρείας»

«Την ώρα που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων ανεβαίνει καθημερινά, η ΝΔ συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια για τους χώρους λατρείας, προτάσσοντας το μικροκομματικό συμφέρον» τονίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Από τον υπουργό της κυβέρνησης που φωτογραφιζόταν να μεταλαμβάνει εν μέσω πανδημίας, τώρα φθάσαμε στο σημείο βουλευτής της ΝΔ στην Κέρκυρα να τρέχει να συμπαρασταθεί στο δικαστήριο σε Μητροπολίτη που καλούσε τους πιστούς να παραβούν τα μέτρα της Πολιτείας.

Την ίδια ώρα στην Κοζάνη έχει επιβληθεί γενικό lockdown παντού, εκτός από τις γεμάτες εκκλησίες, με τον Μητροπολίτη μάλιστα να καλεί τους πιστούς να μεταλάβουν με την ίδια λαβίδα.

Στα πόσα κρούσματα η κυβέρνηση θα σταματήσει να αγνοεί τη δημόσια Υγεία για χάρη των μικροκομματικών της σκοπιμοτήτων;» διερωτάται ο Αλ. Νικολαΐδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL