Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Χρυσή Αυγή / Σφραγίστηκαν τα γραφεία του Κασιδιάρη στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή / Σφραγίστηκαν τα γραφεία του Κασιδιάρη στην Αθήνα

Γραφεία Ελληνική Αυγή
(AVGI.GR)

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση, ο Δήμος Αθηναίων σφράγισε τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», της Δημοτικής Παράταξης με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη.

Τα γραφεία βρίσκονται στον δεύτερο όροφο κτιρίου επί της συμβολής των οδών Βερανζέρου και Κοτοπούλη και είχαν διατεθεί στη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το νομικό τμήμα του δήμου Αθηναίων εστάλη εξώδικο προς όλα τα μέλη της «Ελληνικής Αυγής» να αδειάσουν το γραφείο, ενώ ανακλήθηκαν οι τέσσερις υπάλληλοι που είχαν διατεθεί στην παράταξη.

Παράλληλα, από τον δήμο Αθηναίων εστάλη ερώτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με θέμα τη διερεύνηση του ενδεχόμενου περαιτέρω νομικών ενεργειών.

Γραφεία Ελληνική Αυγή
(AVGI.GR)

Ανοιχτή Πόλη: Τα μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη Ανοιχτή Πόλη μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή, σημειώνει ότι είναι αυτονόητο ότι τα μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν θέση πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. "Μετά και τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου, η Ανοιχτή Πόλη θα διεκδικήσει να απαλλαχθεί ο Δήμος Αθηναίων το συντομότερο από την παρουσία τους".

Τονίζει επίσης ότι οι χιλιάδες δημοκρατικών πολιτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Εφετείο απαίτησαν την οριστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου απέδωσαν δικαιοσύνη και επιτρέπουν να ανοίξει πλέον μια νέα σελίδα στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, μια σελίδα απαλλαγμένη από τη σκιά των νεοναζιστών δολοφόνων και εκείνων που οργάνωναν και καθοδηγούσαν τη δράση τους ενάντια στη δημοκρατία, αλλά και την ανθρώπινη ζωή.

"Η νίκη των χιλιάδων συγκεντρωμένων πολιτών δεν αμαυρώνεται ούτε από τη σπουδή με την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις θέλησαν να διαλύσουν μια γιορτή της δημοκρατίας"

'Ο αγώνας ωστόσο συνεχίζεται. Για την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία, ενάντια στην ακροδεξιά μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό και το ρατσισμό" καταλήγει η Ανοιχτή Πόλη. "Στο πλευρό των πολλών και των πιο ευάλωτων, ενάντια σε δυνάμεις που υπερασπίζονται συστημικές ανισότητες και αδικίες, κάποτε φορώντας δήθεν αντισυστημικές μάσκες"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL