Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
ΑΔΕΔΥ / Πυροτέχνημα η τηλεργασία, αλαλούμ με τις ευπαθείς ομάδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΔΕΔΥ / Πυροτέχνημα η τηλεργασία, αλαλούμ με τις ευπαθείς ομάδες

ΛΑΠΤΟΠ LAPTOP ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Σε ακατάλληλες συνθήκες συνεχίζει να εργάζεται η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς αποστάσεις, χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ βγάζοντας στη σέντρα την κυβέρνηση για την υποχρεωτική τηλεργασία στο 40%. Την ίδια ώρα, η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτει ότι επικρατεί πραγματικό αλαλούμ ως προς τη χορήγηση αδειών στις ευπαθείς ομάδες.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την τηλεργασία «δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια εξαγγελία, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο» αφού στην πραγματικότητα, «πέραν των ευπαθών ομάδων που, έτσι κι αλλιώς, εκτελούσαν εργασίες “back office”, ελάχιστο ποσοστό του προσωπικού, τέθηκε σε καθεστώς τηλεργασίας».

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι απαιτούνται ένα σωρό έγγραφα και παραπεμπτικά σημειώματα της υπηρεσίας, τα οποία δεν υπάρχουν, για τις άδειες στις ευπαθείς ομάδες. Αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, «οι άδειες να μην χορηγούνται ακόμα (τρανταχτό παράδειγμα στην εκπαίδευση) και να χρεώνονται στους εργαζόμενους κανονικές άδειες».

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., ουσιαστικά αποποιείται τις ευθύνες της και ταυτόχρονα τις μετακυλίει στον κάθε εργαζόμενο χωριστά» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ. Ζητά έτσι να υλοποιηθούν στο σύνολό τους οι εξαγγελίες για την τηλεργασία και τις άδειες στις ευπαθείς ομάδες. Επαναλαμβάνει δε τα αιτήματα για προληπτικά τεστ, που δεν γίνονται πουθενά στο Δημόσιο όπως αναφέρει, με την αυτονόητη εξαίρεση του υγειονομικού προσωπικού, και για παροχή άμεσα και δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL