Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Τζανακόπουλος / Σχέδιο δίκαιης μετάβασης για να μην ερημοποιηθεί η Δυτική Μακεδονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τζανακόπουλος / Σχέδιο δίκαιης μετάβασης για να μην ερημοποιηθεί η Δυτική Μακεδονία

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΜΑΣΚΑ

Την υλοποίηση ενός σχεδίου δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή προκειμένου να μην ερημοποιηθεί η Δυτική Μακεδονία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με τον γραμματέα της ΚΕ, να ζητά την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος σε συνεδρίαση με στελέχη και μέλη του κόμματος  στην Κοζάνη, επεσήμανε ότι το σχέδιο απολιγνιτοποίησης που κατάρτισε η κυβέρνηση είναι δύσκολο να επιτευχθεί, θα οδηγήσει σε «ερημοποίηση» την περιοχή, ενώ «δείχνει να ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των εταιριών που χρηματοδοτούν επενδύσεις στο Φυσικό Αέριο».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προτείνει ένα σχέδιο δίκαιης μετάβασης στην εποχή της απολιγνιτοποίησης, το οποίο θα διασώσει τις ενεργειακές περιοχές στον άξονα Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Φλώρινας και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί να συνδιαμορφωθεί με τις τοπικές κοινωνίες, την ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία των εργαζομένων

 Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε συνάντηση με τους τέσσερις δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των Συνδικάτων των Εργατικών Κέντρων και των Σωματείων της περιοχής, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το masterplan της Δίκαιης Μετάβασης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL