Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Κορωνοϊός / Με τις ευλογίες Σταϊκούρα έρχεται το δεύτερο lockdown στην Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Με τις ευλογίες Σταϊκούρα έρχεται το δεύτερο lockdown στην Αττική

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΜΑΣΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ότι η ελληνική οικονομία αντέχει δεύτερο lockdown, μας φέρνει πιο κοντά σε μια νέα καραντίνα μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να θωρακίσει το ΕΣΥ.

 Έτσι μετά τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών των λοιμωξιολόγων που ζητούν επιτακτικά νέα καραντίνα και σκληρά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε για να διασκεδάσει τους φόβους όσον αφορά στην κατάρρευση της οικονομίας.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Χρ. Σταϊκούρας, υποστήριξε ότι η οικονομία αντέχει δεύτερο lockdown γιατί η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα «έχτισε» ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ ευρώ.

Όσον αφορά στην ύφεση υποστήριξε ότι είναι στο 8%, λέγοντας, όμως, ότι σε 15 ημέρες λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί να αλλάξει τις εκτιμήσεις του.

Καυστικό σχόλιο από Έ. Αχτσιόγλου - Ευκλ. Τσακαλώτο

«Ο κ. Γεωργιάδης χθες είπε ότι δεν αντέχουμε νέο lockdown. Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα είπε ότι το αντέχουμε. Κανείς βέβαια στην κυβέρνηση δεν απαντάει στο τι έκανε λάθος και φτάσαμε εδώ» σχολιάζει η Έφη Αχτσιόγλου.

«Ας αντιληφθούν τουλάχιστον ότι η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν δημοσιογραφικό σχολιασμό. Ας συντονιστούν έστω και τώρα στην κυβέρνηση για να στηρίξουν εργαζόμενους και επιχειρήσεις» προσθέτει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζει το έλλειμμα στρατηγικής της κυβέρνησης.

«Ο κ. Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι η ελληνική οικονομία αντέχει και δεύτερο lockdown. Πράγματι είχαμε θωρακίσει την ελληνική οικονομία για να αντέξει πολλά.

Αλλά η ελληνική οικονομία αντέχει και προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Αντέχει προσλήψεις καθηγητών, ώστε να έχουμε λιγότερα παιδιά στις τάξεις. Αντέχει αύξηση δρομολογίων στα ΜΜΕ, ώστε να μην στοιβάζονται οι άνθρωποι. Αντέχει ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός σε επιχειρήσεις.

Η ελληνική οικονομία εν δυνάμει θα άντεχε όλα αυτά αν η κυβέρνηση επιδείκνυε την απαιτούμενη στρατηγική. Και θα αποφεύγαμε τα χειρότερα σε αυτή την περίπτωση, καθώς και την στοχοποίηση διαφορετικής κοινωνικής ομάδας κάθε μέρα. Το μόνο που δεν αντέχουν η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία είναι η επικοινωνιακή προσήλωση των αρίστων επιτελικών» καταλήγει ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Αναδίπλωση από Χρ. Σταϊκούρα

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σταϊκούρας μέσω διαρροών προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ειδικότερα, πηγές του ΥΠΟΙΚ διευκρίνιζαν ότι η πρωινή αναφορά του υπουργού αφορούσε στην αντοχή των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL