Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.8°C16.3°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.6°C16.7°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C17.1°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C13.5°C
0 BF 76%
Ο Ν. Ηλιόπουλος απαντά σε Μπακογιάννη - Γερουλάνο / Ο Ν. Ηλιόπουλος απαντά σε Μπακογιάννη - Γερουλάνο: Από τον αριβισμό στις συνθέσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ν. Ηλιόπουλος απαντά σε Μπακογιάννη - Γερουλάνο / Ο Ν. Ηλιόπουλος απαντά σε Μπακογιάννη - Γερουλάνο: Από τον αριβισμό στις συνθέσεις

Όσο ο εκλογικός πυρετός ανεβαίνει με διαγκωνισμούς των υποψηφίων δημάρχων, ο καθείς βγάζει τον πραγματικό του εαυτό και τις βλέψεις του για την επόμενη ημέρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέπεσε σε ένα ακόμη σφάλμα. Ερωτηθείς τι θα κάνει εάν χάσει τις εκλογές απάντησε (ΑΝΤ1): “Έχω την παραίτηση στο τσεπάκι μου”. Πρόσθεσε λίγο αργότερα: “Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να πεις 'ευχαριστώ πάρα πολύ, γεια σας τώρα'”.

Δριμεία ήταν η απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου που καταλόγισε στον Κ. Μπακογιάννη ότι “βλέπει τη δημαρχία ως έπαθλο”, “ως κληρονομικό σκαλοπάτι για την πολιτική του ανέλιξη”. “Αυτό που θα περίμεναν οι πολίτες αυτής της πόλης είναι να τους διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνει ενεργός στον δήμο είτε εκλέγει δήμαρχος είτε όχι” στηλιτεύει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Στον αντίποδα της λογικής Μπακογιάννη, ο Ν. Ηλιόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση από τον ανθυποψήφιό του Παύλο Γερουλάνο για συζήτηση σχετικά με την προοπτική ενός κοινού συμφώνου δράσης γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών. “Μπροστά στο νέο τοπίο της απλής αναλογικής, εκτιμώ ότι η σύνθεση προτάσεων πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και στη βάση προγραμματικών θέσεων αποτελεί μια δημοκρατική πρακτική την οποία υπερασπίζομαι διαχρονικά και τη στηρίζω στην πράξη” είπε ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθυμίζοντας ότι θέση της “Ανοιχτής Πόλης” είναι η δημιουργία χώρων εποπτευόμενης και ελεγχόμενης χρήσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL