Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου 40 άλλοι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση μεταξύ δύο τρένων του προαστιακού σιδηρόδρομου του Μονάχου τη Δευτέρα. Πληροφορίες κάνουν λόγω για έναν νεκρό από το ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή του σταθμού Ebenhausen-Schäftlarn.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τρένα συγκρούστηκαν γύρω στις 4.40 μ.μ. Οι συρμοί της γραμμής S-Bahn, που συγκρούστηκαν βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση σε γραμμή μονής τροχιάς και συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα πέδησης. Η δύναμη της πρόσκρουσης, αποκόλλησε ένα βαγόνι από τους τροχούς του.
Όπως μεταδίδει το sueddeutsche.de , σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα δύο τρένα έχουν σφηνωθεί το ένα στο άλλο σε ένα τμήμα της γραμμής, το οποίο είναι δύσκολα προσβάσιμο κοντά στο δρόμο προς το μοναστήρι Schäftlarn.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζονται με την αστυνομία να κάνει λόγω για «τουλάχιστον έναν νεκρό» και γίνεται λόγος για περίπου 40 τραυματίες.
Σύμφωνα με τη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, τον περασμένο Αύγουστο στο ίδιο σημείο, όπου συγκλίνουν δύο γραμμές, συνέπεσαν και πάλι δύο συρμοί από αντίθετη κατεύθυνση, τότε όμως οι μηχανοδηγοί είχαν φρενάρει εγκαίρως, αποτρέποντας τη σύγκρουση.
Im südlichen Münchner Landkreis sind im Bereich des S-Bahnhofs Ebenhausen-Schäftlarn zwei S-Bahnen zusammengestoßen.
— Polizei München (@PolizeiMuenchen) February 14, 2022
Vor Ort sind zahlreiche Einsatzkräfte, es gibt verletzte Personen, die Strecke ist derzeit komplett gesperrt.
Weitere Informationen folgen.
In #München ist es am Montagnachmittag zu einer Kollision zweier S-Bahn-Züge im Bereich des S-Bahnhofs Ebenhausen-Schäftlarn gekommen. Ersten Erkenntnissen zufolge sind dabei mehrere Menschen verletzt worden. Weitere Informationen folgen.
— Deutsche Bahn AG (@DB_Presse) February 14, 2022
Schäftlarn bei München, unweit der Unfallstelle. Bei der Kollision zweier S-Bahnen ist ein Mensch gestorben, rund 30 wurden verletzt, zum Teil schwer. Die Bergung der Opfer läuft noch. Einsatzkräfte aus ganz München sind vor Ort. pic.twitter.com/mFCLxYGhFL
— Stefan Leifert (@StefanLeifert) February 14, 2022