Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βιντεο-γράμμα προς τον Γιώργο Λάνθιμο

Ο Μάκης Παπαδημητρίου στην Κινέττα, γράφει στον Γιώργο Λάνθιμο

Η Ένωση Σκηνοθετών και Παραγωγών Ελλάδος (ΕΣΠΕΚ), παραμονές της απονομής των Οσκαρ, επανέρχεται στα αιτήματα που είχε διατυπώσει το περασμένο φθινόπωρο, τα οποία και παρουσίασε στην ανοιχτή συζήτηση...

Η Ένωση Σκηνοθετών και Παραγωγών Ελλάδος (ΕΣΠΕΚ), παραμονές της απονομής των Οσκαρ, επανέρχεται στα αιτήματα που είχε διατυπώσει το περασμένο φθινόπωρο, τα οποία και παρουσίασε στην ανοιχτή συζήτηση «Δώσε λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο», με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής.

Η εκπληκτική διαδρομή του Λάνθιμου δίνει το έναυσμα για ένα  βιντεο-γράμμα όπου βλέπουμε τον Μάκη Παπαδημητρίου να επισκέπτεται την Κινέττα, την περιοχή όπου γυρίστηκε το "ουσιαστικό" σκηνοθετικό ντεμπούτο του Λάνθιμου. Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Βασίλης Κατσούπης σε σενάριο των Σπύρου Κρίμπαλη και Ζαχαρία Μαυροειδή: «Να ᾽μαστε πάλι εδώ, αυτή τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ᾽ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα.

Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, διοικητικά συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες.

Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολλή αγάπη. Αγάπη που ο ελληνικός κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτή, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του...».

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο