Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Διπλή απώλεια: "Έφυγαν" το Σαββατοκύριακο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Μαξιμίλιαν Σελ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διπλή απώλεια: "Έφυγαν" το Σαββατοκύριακο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Μαξιμίλιαν Σελ

Σοκ έχει προκαλέσει στους φίλους τού κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο η είδηση του θανάτου του κορυφαίου Αμερικανού ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτία θανάτου του ηθοποιού είναι υπερβολική δόση ηρωίνης (ο ίδιος είχε παραδεχτεί δημόσια την εξάρτησή του). Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο ηθοποιός βρέθηκε στο διαμέρισμα με τη σύριγγα στο χέρι του.

Γεννημένος στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης στις 23 Ιουλίου του 1967, ασχολήθηκε με το θέατρο από την εποχή που ήταν ακόμη μαθητής. Σπούδασε θέατρο στο Τisch School of the Arts και έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία «Triple Bogey on a Par Five Hole» το 1991. Η «Ευτυχία» του Τοντ Σόλονζ το 1988, μια ανεξάρτητη αμερικανική παραγωγή, του έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ταλέντο του. Είχε κερδίσει το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Τρούμαν Καπότε" (2004) του Μπένετ Μίλερ, όπου υποδύεται τον συγγραφέα Τρούμαν Καπότε. Επιπλέον, είχε κερδίσει κάθε είδους διακρίσεις, Χρυσή Σφαίρα, βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), το βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών Κινηματογράφου και το βραβείο National Board of Review. Μία από τις τελευταίες ταινίες του ήταν το «Master», του Πολ Τόμας Άντερσον, όπου υποδύεται τον αρχηγό μιας αίρεσης που δέχεται στο επιτελείο της τον Χοακίν Φίνιξ. "Δεν έψαχνα ποτέ να βρω αρνητικούς χαρακτήρες για να τους υποδυθώ, έψαχνα για ανθρώπους που αγωνίζονται και παλεύουν για να επιβιώσουν" είχε πει σε συνέντευξή του. Είχε σκηνοθετήσει και μια ταινία, το «Jack Goes Boating», βασισμένη σε ένα θεατρικό που είχε ανεβάσει.

Στο θέατρο είχε τη δική του θεατρική ομάδα, τη Labyrinth Theatre Company. O τελευταίος ρόλος του στη θεατρική σκηνή ήταν στον "Θάνατο του Εμποράκου" του Άρθουρ Μίλερ, για τον οποίο κέρδισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Tony.

Μια δεύτερη σημαντική απώλεια μέσα στο Σαββατοκύριακο: Ο Αυστριακός ηθοποιός Μαξιμίλιαν Σελ, βραβευμένος με Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου το 1961 για την ερμηνεία του στην ταινία του Στάνλεϊ Κράμερ «Τα απόρρητα της Νυρεμβέργης», άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών. Αδελφός της ηθοποιού Μαρία Σελ, σπούδασε φιλοσοφία, ιστορία της τέχνης, θέατρο, γερμανική φιλολογία και μουσική στη Ζυρίχη, τη Βασιλεία και το Μόναχο. Μεγαλωμένος στην Ελβετία, όπου κατέφυγαν οι δικοί του μετά την προσάρτηση της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία, ο Μαξιμίλιαν Σελ έπαιξε σε πολλές ταινίες όπως «Ο χορός των καταραμένων», «Τοπ Καπί», «Απόρρητος φάκελος Οντέσα», «Τζούλια», «Μικρή Οδησσός» κ.ά. Ο Σελ είχε δουλέψει και ως σκηνοθέτης της όπερας, κυρίως στο Λος Άντζελες, όπου ύστερα από πρόσκληση του Πλάθιντο Ντομίνγκο είχε παρουσιάσει τον «Λόενγκριν» του Ρίχαρντ Βάγκνερ και τον «Ιππότη με το Ρόδο» του Ρίχαρντ Στράους, το 2001 και το 2005.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL