Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με δεντροφύτευση απαντά το δημοτικό συμβούλιο της Χίου στην επίταξη για το κλειστό κέντρο

Η πλήρης αντίθεση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο εγχείρημα της Κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομής στο Αίπος, σε έκταση 620 στρεμμάτων, αποτυπώθηκε στην ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταδικάστηκε ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να εγκαταστήσει η δομή στο «17», με επικεφαλής παρατάξεων, συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και πολίτες να ομονοούν στην ανάγκη κινητοποιήσεων τόσο με τη φυσική παρουσία των εκλεγμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και των μηχανημάτων των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μετά από 3 ώρες συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων με όλα τα μέσα που διαθέτει, την ανάληψη δράσεων προς υποστήριξη των αποφάσεων του, εκφράζοντας την αντίθεσή του, στη δημιουργία δομής στη Χίο και την αντίθεση στη συνέχιση της λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ..

Παράλληλα αποφάσισε αντισταθμιστικά μέτρα μέσω της προστασίας της φύσης με προγράμματα αυτεπιστασίας, ώστε νομικά να υπάρχει κάλυψη για τη μετακίνηση μηχανημάτων στην περιοχή που θα εμποδίσουν την έναρξη εργασιών στο "17".

Πηγή: politischios.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις