Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Ετοιμάζονταν για νέα νύχτα ελέγχων / Με τον αντιρατσιστικό παραπέμπονται οι επτά συλληφθέντες ακροδεξιοί στη Μόρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ετοιμάζονταν για νέα νύχτα ελέγχων / Με τον αντιρατσιστικό παραπέμπονται οι επτά συλληφθέντες ακροδεξιοί στη Μόρια

Για μια ακόμα νύχτα "ελέγχων" ετοιμαζόταν η ομάδα των κουκουλοφόρων νεαρών με τα ρόπαλα και τα στιλιάρια στη Μόρια, αλλά αυτή τη φορά η αστυνομία τους είδε και τους συνέλαβε. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία συνέλαβε επτά νεαρούς, πέντε Έλληνες, ένα Βούλγαρο και έναν Αλβανό, στην είσοδο του χωριού της Μόριας.

Προφανώς στη θέα των αστυνομικών οι νεαροί, ηλικίας 17 έως 24 ετών, πέταξαν ό,τι είχαν στα χέρια τους και έτσι, όπως γράφει η ανακοίνωσή της, "από την έρευνα στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδος και κουκούλα full face".

Η ίδια ανακοίνωση της αστυνομίας σημειώνει ότι οι "συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό την -από κοινού- διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών", ενώ για την ίδια υπόθεση η αστυνομία αναζητεί δύο ακόμα ανήλικους, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό. Σ

ε βάρος συλληφθέντων και αναζητουμένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε διώξεις με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ακροδεξιά ομάδα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για ακροδεξιά ομάδα που φέρεται να έκανε "ελέγχους" για αιτούντες άσυλο ή εργαζομένους ΜΚΟ στο χωριό, ενώ άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες δεν είναι όλοι κάτοικοι Μόριας.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η συγκεκριμένη ομάδα είναι αυτή που προσπάθησε να σπάσει την τζαμαρία του μπαρ στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης το βράδυ της Τρίτης για να μπει μέσα, στο πλαίσιο του ανθρωποκυνηγητού αιτούντων άσυλο, αντιφασιστών και μέλη ΜΚΟ που εκείνο το βράδυ είχε εξαπολυθεί, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονταν από τοπικές ανταποκρίσεις. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL