Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Φ. Δεληγιάννης: Ένα σύστημα θέλει να μας ισοπεδώσει-Θα αντισταθούμε (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Δεληγιάννης: Ένα σύστημα θέλει να μας ισοπεδώσει-Θα αντισταθούμε (Ηχητικό)

«Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που θέλει να περάσει από πάνω μας, θέλει να μας ισοπεδώσει» δήλωσε μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» ο Φωκίων Δεληγιάννης, νομικός και πρόεδρος της Κίνησης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ και την απόφαση για απόσπαση των αρχαιοτήτων.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/730755559&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


«Η συνεδρίαση ήταν απαράδεκτη. Ήταν σαν να μιλούσαμε σε τοίχο, σε ώτα μη ακουόντων, ενώ δεν έλειπαν οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί και οι συνεχείς διακοπές όταν αναπτύσσαμε τις θέσεις μας, υπήρχε μια διαρκής προσπάθειας απαξίωσης. Τύχαμε «γενναιόδωρης» και «απλόχερης» φιλοξενίας στον … διάδρομο τόσες ώρες με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη καθισμένο στο πάτωμα, σε αντίθεση με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο και τους άλλους που βρισκόταν σε κάποιο γραφείο.

Αντικρούσαμε όλους τους ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχει τεχνική λύση. Όσα λέγανε ήταν παραποίηση πραγματικών γεγονότων και στοιχειών. Υπάρχει τεχνική λύση η οποία είναι απολύτως εφικτή όπως εξάλλου το αποδεικνύει και τεκμηριώνει η έκθεση του καθηγητή του πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης Χρήστου Αναγνωστόπουλου που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τέτοια έργα και την οποία καταθέσαμε στο ΚΑΣ.

Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που θέλει να περάσει από πάνω μας, θέλει να ισοπεδώσει. Αλλά αυτό μας πεισμώνει περισσότερο. Θα αντισταθούμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Πρώτο βήμα άμεσα η προσφυγή στο ΣτΕ» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δεληγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL