Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Εναλλακτικό" φεστιβάλ στις κορυφές της Πίνδου

Το Φεστιβάλ της Βωβούσας επιστρέφει και φέτος, από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου, με εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, σεμινάρια, ομιλίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις

Η Βωβούσα, στα 1.000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί καθώς τη διασχίζει. Το Φεστιβάλ της Βωβούσας (https://vovousafestival.gr) επιστρέφει και φέτος, από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου, με εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, σεμινάρια, ομιλίες και πολλά άλλα, ζητούν τη συμμετοχή σας (πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ). Καλοκαιρινά φεστιβάλ γίνονται παντού στην Ελλάδα, ορεινό όμως μόνο ένα. Η Βωβούσα ή Μπαϊάσσα (στα βλάχικα) βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, γειτνιάζει με τη περίφημη Βάλια Κάλντα και είναι στις παρυφές περιοχών Natura 2000.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές για τέταρτη χρονιά ενορχηστρώνει το εργαστήριο ντοκιμαντέρ καταγράφοντας την προφορική ιστορία του τόπου. O συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος παραδίδει εργαστήριο δημιουργικής γραφής και αναθέτει στους μαθητές του τη συγγραφή και των κειμένων του μοναδικού εργαλείου "προπαγάνδας" του Φεστιβάλ Βωβούσας, της καθημερινής εφημερίδας "Αώος".

Η ομάδα "Μπουλούκι", που απαρτίζεται από αρχιτέκτονες και μηχανικούς, έρχεται στη Βωβούσα και μαζί με τους συμμετέχοντες συμπράττει με εξειδικευμένους ντόπιους τεχνίτες ξύλινων κατασκευών. Η βοτανοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Λίτσα σάς μυεί στα μυστικά των βοτάνων και των ευεργετικών ιδιοτήτων τους. Οι καλλιτεχνικές συντροφιές Three Dots και IRAK για τρίτη χρονιά εξελίσσουν τις δεξιότητές σας στις κατασκευές και τη χαρακτική. Η Ελένη Νταλαμπέκη παίρνει κάρβουνα και μπογιές και φτάνει στη Βωβούσα για να "ξυπνήσει" τον ζωγράφο που κρύβεται μέσα σας. Ακόμη, εργαστήριο κουκλοθεάτρου από τη Μαρμίτα. Και φυσικά μουσική, από παραδοσιακά έως πρωτοποριακά underground και από πειραματικά έως αυτοσχεδιαστικά σχήματα. Κάθε βράδυ είναι μοναδικό, όπως μοναδικοί είναι και οι φίλοι του Φεστιβάλ Βωβούσας.

Κ.Τ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θα παραιτηθεί κάποιος;

Η δημόσια σουηδική τηλεόραση έδειχνε χθες στα απογευματινά της δελτία εικόνες από τα αεροδρόμια, όπου ταξιδιώτες έβλεπαν τις πτήσεις τους προς Ελλάδα να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται χωρίς να δίνεται νέα ώρα αναχώρησης. Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας κάλεσε χθες τους Σουηδούς πολίτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξανασκεφτούν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις