Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Γην και ύδωρ" η Γεννηματά στον Μητσοτάκη

Συμμαχία σαν από... παλιά - σύμπλευση Ν.Δ, ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ελληνικής Λύσης στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις - Επικαλέστηκε την επιβολή αλλαγών στο νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη και ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει

Όπως ήθελε η Ν.Δ. και διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτησή τους στην Ολομέλεια, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. άλλαξε γνώμη και το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη κατά των διαδηλώσεων θα ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή και με τη στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη. Με δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποστήριξε ότι «με την καθοριστική παρέμβασή μας αλλάξαμε ριζικά το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Έτσι, το νομοσχέδιο, που από σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, θα ψηφιστεί από Ν.Δ., Ελληνική Λύση και ΚΙΝ.ΑΛΛ. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πλειοψηφία από την Ακροδεξιά έως το Κέντρο είχε διαμορφωθεί και για το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου το 2011, που οδήγησε στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ υπό τον Λ. Παπαδήμο.

Η Φ. Γεννηματά έκανε λόγο για «δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό» και εκτίμησε ότι «η μετωπική σύγκρουση που στήθηκε και στο θέμα αυτό θα οδηγούσε σε νέες βίαιες συγκρούσεις στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας». «Άλλο ρύθμιση και κανόνες και άλλο κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων, που για μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Από τις θεσμικές εγγυήσεις, κερδισμένοι είναι οι πολίτες» πρόσθεσε.

Ο Καμίνης είχε αντιπροτείνει το δικό του σχέδιο

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ο εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Καμίνης «αντιπρότεινε» αυτούσιο το δικό του νομοσχέδιο για να δώσει θετική ψήφο! «Ας φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αυτούσια, την πρόταση του Δήμου Αθηναίων, την οποία ισχυρίζεται ότι έχει υιοθετήσει», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο