Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Λοβέρδος συναγωνίζεται Γεωργιάδη σε ακροδεξιό λαϊκισμό: Υπέρ της "αποτροπής" και των κλειστών κέντρων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λοβέρδος συναγωνίζεται Γεωργιάδη σε ακροδεξιό λαϊκισμό: Υπέρ της "αποτροπής" και των κλειστών κέντρων (Video)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της πολιτικής της «αποτροπής» της Ν.Δ. άρα και των πλωτών φραγμάτων που με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ και η Φ. Γεννηματά έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς τα «γελοιότητα».

Αναφορικά με τα κλειστά κέντρα, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση πήρε (την απόφαση) με μεγάλη καθυστέρηση» ενώ πρόσθεσε πως «αν θα αποδώσει δεν θα το πουν τα κόμματα» αλλά η εφαρμογή. Με λίγα λόγια να μην ασκείται ούτε καν κριτική στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση.

Τέλος επικαλέστηκε «θέση αρχής» χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι του ΚΙΝΑΛ που εκπροσωπεί στο πάνελ, ή δική του για να πει σε άπταιστη ακροδεξιά ρητορική ότι πάνω απ’ όλα είναι «ο ελληνικός λαός» και τα ανθρώπινα δικαιώματα έπονται». Κάτι που θυμίζει αντίστοιχες ακραίες δηλώσεις που έχουν ακουστεί τόσο από τον Άδ. Γεωργιάδη όσο και από τον Άρη Πορτοσάλτε.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «Θέση αρχής, στο δικό μας οπτικό πεδίο είναι ο ελληνικός λαός πρωτευόντως. Όλα τα υπόλοιπα περί δικαιωμάτων του α’, του β’, του γ’ είναι σοβαρά θέματα αλλά δεν είναι τα πρωτεύοντα. Όποιος έχει στο μυαλό του πρώτα απ’ όλα τι γίνεται με τον τάδε, τον χ, τον ψ που ήρθε παρανόμως στη χώρα και η χώρα πως του φέρεται θα είναι κάθε μέρα στην κριτική των διεθνών οργανισμών που θα του λένε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής, -έχουμε ροές αυξομειώνόμενες κατά την όρεξη του Ερντογάν-. Είναι ένα θέμα που δεν χωρά πονηρή αντιπολίτευση».

Επιβράβευσε την κυβέρνηση για τα καλά της όπως είπε «η συνεργασία στρατού και Αστυνομίας, που πάει μια χαρά»! και επανέλαβε την προεκλογική προπαγάνδα της Ν.Δ. ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες. Έβγαλε το χωνί και είπε ελάτε» .

Αντίστοιχα και στην ομιλία του στην Βουλή, ο Ανδ. Λοβέρδος «επέκρινε» την κυβέρνηση γιατί «εκεί που έχετε επιτυχίες δεν βγαίνετε να τις πείτε» ενώ για την αντιπολίτευση είπε: "ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι γεμάτος πονηριά, ασάφειες, αδυναμίες και κυρίως απόπειρες πολιτικής κερδοσκοπίας». 

https://www.youtube.com/embed/VkdQYtOBYk0Ωστόσο στο Kontra Channel ο Πάνος Βλάχος αν. εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον Αδ. Γεωργιάδη "μαζεύοντας τα απόνερα της ακροδεξιάς" είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν θέλησε καν να αναφερθεί στα πλωτά φράγματα και άσκησε κριτική στα κλειστά κέντρα τα οποία όπως είπε είναι για "εσωκομματική κατανάλωση" και θα είναι ανοιχτές δομές.

Η διγλωσσία στο ΚΙΝΑΛ μέσω επίσημων φωνών που εκπροσωπούν το κόμμα δημιουργεί σύγχυση και ερωτηματικά...

Kατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Φυλακές θέλει ο Γεωργιάδης για πρόσφυγες-μετανάστες: «Να μην βγαίνει ούτε κουνούπι, ποτέ» (Video)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL