Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Αρβανίτης: Επικίνδυνη αντιδημοκρατική διολίσθηση η πραξικοπηματική τροπολογία της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρβανίτης: Επικίνδυνη αντιδημοκρατική διολίσθηση η πραξικοπηματική τροπολογία της Ν.Δ.

«Τελευταία φορά που ο στρατός μερίμνησε για την εσωτερική ασφάλειά, ήταν τότε που «κοιμόμασταν με παράθυρα ανοιχτά» την ώρα που προοδευτικοί και αριστεροί άνθρωποι βασανίζονταν και εκτελούνταν για τα πολιτικά τους πιστεύω» επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Αρβανίτης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «Η πρόβλεψη για επέμβαση του στρατού στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας αποτελεί απαράδεκτη θεσμική διολίσθηση και μεθόδευση που ανήκει σε άλλες εποχές, εκτός και πέραν του Ευρωπαϊκού πλαισίου Νομιμότητας.

Η αμήχανη απάντηση του Υπουργού Άμυνας από τα έδρανα της Κυβέρνησης -μάλλον με λάθος ενδυματολογικό κώδικα, καθώς εμφανίστηκε με πολιτικά ρούχα- εντείνει τις ανησυχίες που δημιουργούνται από την πραξικοπηματική επιστροφή των ενόπλων δυνάμεων στην καθημερινότητα των πολιτών», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

Για να καταλήξει: «Η διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό πέρασε διαδοχικά από την διάψευση στην αποτυχία και από εκεί στον πανικό και την ευθεία προσβολή των Δημοκρατικών Θεσμών. Με την απαράδεκτη μεθόδευση της τροπολογίας της τελευταίας στιγμής ανοίγει το δρόμο στην στρατιωτικοποίηση του κράτους με πρόσχημα το μεταναστευτικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL