Live τώρα    
29°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C31.0°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
27.2°C29.4°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.7°C25.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.0°C29.4°C
1 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
1 BF 42%
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ας σταματήσει η σπέκουλα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - Nα δώσουν στοιχεία για τις στρατιές μετακλητών που είχαν στα γραφεία τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ας σταματήσει η σπέκουλα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - Nα δώσουν στοιχεία για τις στρατιές μετακλητών που είχαν στα γραφεία τους

«ΝΔ και φίλια Μέσα για άλλη μια φορά κατασκευάζουν ειδήσεις για να συγκαλύψουν την πρωτοφανή προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους, την προκλητική αύξηση των αποδοχών των μετακλητών που νομοθέτησαν και την τεράστια αλχημεία που επιχείρησαν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας με το μισθολογικό κόστος των μετακλητών της προηγούμενης κυβέρνησης προσμετρώντας σε αυτό μέχρι και τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με «ανυπόστατα δημοσιεύματα» για «μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «μόλις τα παραπάνω αναδείχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, τις προσωπικές επιθέσεις με λογικές "δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε". Φτάνοντας στο σημείο να πουν ότι δεν δικαιούται να ομιλεί ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επειδή για να ορισθεί Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που απαιτούνται στη Βουλή». 

Επιπλέον αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖA, πηγές της Κουμουνδούρου επαναλαμβάνουν «για μια ακόμη φορά ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε δραστικά τις θέσεις των μετακλητών στα γραφεία των υπουργών. Αντιθέτως στελέχωσε τα υπουργικά γραφεία σε μεγάλο βαθμό με αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους, περιβάλλοντας με εμπιστοσύνη τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης». 

Ακόμη οι ίδιες κομματικές πηγές τονίζουν ότι «η λαθροχειρία που γίνεται στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι πρωτοφανής: Προσθέτουν στις αποδοχές των μετακλητών τις αποδοχές των αποσπασμένων μονίμων υπαλλήλων που μισθοδοτούνται ούτως ή άλλως από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν προκαλούν καμία πρόσθετη επιβάρυνση».

«Για παράδειγμα, στο γραφείο του υφυπουργού Εργασίας υπηρετούσαν το 2019, συνολικά 8 άτομα. Από αυτούς οι 6 ήταν αποσπασμένοι υπάλληλοι και μόνο οι 2 προέρχονταν από τον ιδιωτικό τομέα. Με λίγα λόγια από τη συνολική μισθολογική δαπάνη του γραφείου του υφυπουργού μόνο τα 2/8 (1/4) ήταν πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Το ίδιο φαινόμενο συναντάται και σε άλλα γραφεία υπουργών υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων. Με λίγα λόγια: H πραγματική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα εμφανιζόμενα νούμερα» υπογραμμίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ..

«Ας σταματήσει λοιπόν η σπέκουλα και ας απαντήσουν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ στο αμείλικτο ερώτημα: Γιατί μέχρι το 2015 δεν καταχωρούσαν όλους τους μετακλητούς στο σύστημα της απογραφής; Μπορούν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να μας χορηγήσουν αναλυτικά στοιχεία για τις στρατιές των μετακλητών που είχαν στα γραφεία τους τα περασμένα χρόνια;» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα πηγές της Κουμουνδούρου δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι τα ίδια δημοσιεύματα «αναφέρεται επίσης ως δήθεν μομφή ότι πρώην υπουργοί διορίζονται σε θέσεις μετακλητών στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια η ΝΔ δεν έχει μετακλητούς στην ΚΟ; Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει; Τι είναι αυτοί; Δεν είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ; Αλήθεια ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο κ. Μελιτσιώτης, δεν ήταν διακεκριμένο στέλεχος του κόμματος και δεν διατέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης; Δεν είναι ο ίδιος που διορίστηκε πρόσφατα υποδιοικητής της ΕΥΠ; Πόση υποκρισία πια…»

«Όσο όμως και αν τους ενοχλεί εμείς θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης και αυτές οι πρακτικές τους γρήγορα θα καταδικασθούν από τον ελληνικό λαό.

» Και περιμένουμε ακόμα απαντήσεις για:

- την αυτοκρατορική δομή «Προεδρία της Δημοκρατίας του «επιτελικού κράτους» με 450 απασχολούμενους!
- την αύξηση του αριθμού των μετακλητών της κυβέρνησης με το «επιτελικό κράτος».
- τις αυξήσεις των αποδοχών όλων των μετακλητών, ανεξαρτήτως προσόντων!
- την κατάργηση των ασυμβίβαστων για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας στις θέσεις των μετακλητών.
- την κατάργηση της διαβάθμισης των θέσεων των μετακλητών, προβλέποντας (στο πλαίσιο της αριστείας προφανώς…) ως προϋπόθεση την απλή κατοχή απολυτηρίου Λυκείου», σχολίαζαν οι ίδιες πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL