Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
26.2°C27.9°C
4 BF 26%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
28 °C
26.4°C29.6°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
28.2°C31.0°C
2 BF 37%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.5°C27.5°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C27.3°C
0 BF 65%
Χρ.Βερναρδάκης: Διαγωνισμός φαιδρότητας τα περί νοθείας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ.Βερναρδάκης: Διαγωνισμός φαιδρότητας τα περί νοθείας (Video)

Για διαγωνισμό φαιδρότητας έκανε λόγο  ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σχετικά με τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη και όσα δήλωσε ο ίδιος περί νοθείας στις επικείμενες εκλογές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Χρ.Βερναρδάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα πρέπει να τοποθετηθεί επίσημα καθώς «δημιουργείται κλίμα εκ του μη όντος», κάνοντας μάλιστα λόγο για το άκρον άωτον της επιπολαιότητας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

https://www.youtube.com/embed/ZMrRl-zRt4k

«Μιλάμε για εκλογές που δεν έγιναν ακόμα. Αν έχει μείνει ικμάδα σοβαρότητας στη ΝΔ θα πρέπει να μιλήσει συγκεκριμένα», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ απέχει πάρα πολύ από ένα σοβαρό κεντροδεξιό κόμμα. Ρέπει πάρα πολύ προς τα fake news και σε μια αντιθεσμική επιπολαιότητα. Μου κάνει εντύπωση ότι πολιτεύεται με αυτόν τον τρόπο».

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «αντί να διαγωνίζονται ποιος θα πει τη μεγαλύτερη φαιδρότητα θα πρέπει να δουν ποιος θα μιλήσει σοβαρά».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πρόκειται περί επιπολαιότητας ή όχι οι δηλώσει Μητσοτάκη τα περί ΣΔΙΤ στην Υγεία, επταήμερης εργασίας, ο Χρ.Βερναρδάκης δήλωσε ότι «υπάρχει ένα πρόγραμμα ακραίας συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων» ωστόσο έκανε λόγο και για «αδυναμία του Κ.Μητσοτάκη να εκφράζεται σωστά».

«Υπάρχει ένα κρυφό, σκληρό πρόγραμμα στη ΝΔ αλλά υπάρχει και αδυναμία του αρχηγού της να το εκφράσει στα μέτρα του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «όλο το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο και κατά τις εκτιμήσεις μας υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος. Αν έχουμε την πορεία που εκτιμούμε ότι θα έχουμε θα πρέπει να δούμε και στο τέλος του χρόνου τι άλλο μπορούμε να δώσουμε», σημείωσε ο ίδιος.

«Ως κυβερνηση της Αριστεράς πρέπει οτιδήποτε παράγεται στην οικονομία να επιστρέφει σε αυτούς που το παράγουν», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά με τις όσα γράφονται περί διαφωνιών στην ΕΕ για τα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε η κυβέρνηση ο Χρ.Βερναρδάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει "χτυπήσει κανένα καμπανάκι" από τους θεσμούς. Κάποιοι έχουν εκφράσει ορισμένους προβληματισμούς αλλά υπάρχουν και κάποιοι στο Eurogroup που είναι πολύ υποστηρικτικοί και θεωρούν ότι είναι δίκαια αυτά τα μέτρα».

«Είναι κοινή αίσθηση στην Ευρώπη ότι οι πολιτικές προς την Ελλάδα ήταν πολύ πιο βίαιες από ότι χρειαζόταν» σημείωσε ο ίδιος και τόνισε ότι «δεν πρόκειται να παραβιάσουμε τους δημοσιονομικούς χώρους. Η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία εξομάλυνσης, βγήκε στις αγορές με ιστορικά χαμηλά επιτόκια».

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την καταβολή των συντάξεων δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε ότι κανονικά επρόκειτο να δοθούν στις 27 του μηνός αλλά επειδή μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές θα υπολειτουργούν φορείς του δημοσίου θα δοθούν στις 24/5.

«Ο κ. Στουρνάρας ως τραπεζίτης υποστηρίζει μια διαρκή λιτότητα η οποία είναι δημοσιονομικά προσανατολισμένη, ωστόσο μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος είχε ως γραμμή την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Εξέφρασε την άποψή του του περί οιωνεί λιτότητας πριν βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι «ακούμε τις ενστάσεις αλλά άλλη η δουλειά του τραπεζίτη και άλλη της κυβέρνησης».

Τέλος αναφορικά με την χθεσινή συνέντευξη του Β.Μαρινάκη, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σημείωσε ότι «μου κάνει εντύπωση ότι διακατέχεται από άγχος να μιλήσει πολιτικά γεγονός το οποίο δεν είναι σύνηθες για έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL