Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
I Cook Greek / Πεϊνιρλί με κολοκυθάκια και τυριά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Πεϊνιρλί με κολοκυθάκια και τυριά

Πεϊνιρλί κολοκυθάκια

Η συνταγή απαιτεί τη δημιουργία αρχικά της βασικής ζύμης για πίτσα. Μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ

Υλικά συνταγής

  • 1 δόση ζύμη για πίτσα ή πεϊνιρλί φτιαγμένη σύμφωνα με τη βασική συνταγή
  • 8 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή σπιτική)
  • 280 γρ. τριμμένο κασέρι και ανθότυρο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή ροκφόρ, αν χρησιμοποιήσετε μοτσαρέλα)
  • 3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τη ζύμη. Φτιάχνετε 4 πεϊνιρλί (βαρκούλες). Απλώνετε πάνω στις βάσεις από 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας, αφού τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σκορπίζετε το μισό μείγμα κασεριού-ανθότυρου.

Ζεσταίνετε 3 κουταλιές λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Απλώνετε στα πεϊνιρλί τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια και σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα (ή το ροκφόρ). Πασπαλίζετε με την υπόλοιπο μείγμα κασεριού-ανθότυρου. Περιχύνετε όλα τα πεϊνιρλί με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε 25΄-30΄. Σερβίρετε τα πεϊνιρλί αμέσως.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL