Από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι σκοπεύει να προωθήσει την καθιέρωση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια οι εταιρείες δημοσκοπήσεων συμπεριλαμβάνουν τη σχετική ερώτηση στις μετρήσεις τους. Οι περισσότερες δείχνουν ότι η πλειονότητα των πολιτών διαφωνεί με τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, διαφωνία που επικεντρώνεται στην επέκταση του δικαιώματος τεκνοθεσίας.
Γιατί, όμως, πρέπει η ψήφιση ενός νομοσχεδίου για την αναγνώριση δικαιωμάτων σε μία κοινότητα πολιτών να υπόκειται στις διαθέσεις της πλειονότητας της κοινής γνώμης; Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να αναγνωρίζονται για όλες και όλους χωρίς αποκλεισμούς, και το δικαίωμα γάμου και τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια θα έπρεπε να έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό.
Αλλωστε, πολλές κοινωνικές αλλαγές είχαν αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από την κοινή γνώμη όταν προωθήθηκαν, αλλά τελικά διατηρήθηκαν στον χρόνο, καθώς η κοινή γνώμη άλλαξε τελικά στάση όταν οι κυβερνήσεις τόλμησαν να προχωρήσουν μπροστά και οι αλλαγές άρχισαν να εφαρμόζονται.