Live τώρα    
Στέφανος Κασσελάκης / Τα βήματα ανασυγκρότησης και τα μηνύματα προς τους διαφωνούντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στέφανος Κασσελάκης / Τα βήματα ανασυγκρότησης και τα μηνύματα προς τους διαφωνούντες

Στέφανος Κασσελάκης και Ευγενία Λουπάκη
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η πρώτη «επίσημη» και μη «καταδρομική» συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο έβγαλε σίγουρα ειδήσεις, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σταχυολόγησε ορισμένες από τις βασικές προτεραιότητές του σε σχέση με την ανασυγκρότηση του κόμματος, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι σε τέσσερα χρόνια κυβέρνηση, περιγράφοντας παράλληλα τους στόχους του επόμενου διαστήματος, και ειδικότερα στον δρόμο προς το Συνέδριο.

«Γείωση στην κοινωνία»

Ο Στ. Κασσελάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών του σταθμού, εκτίμησε πως «δεν υπάρχουν σύννεφα» πάνω από την Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι υπάρχουν μια μεγάλη ενέργεια και ελπίδα από τη βάση και τον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο, που αποτυπώθηκαν και στη μαζική συμμετοχή των εσωκομματικών εκλογών.

Στο ίδιο κλίμα ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση στα μέλη και κάλεσε τις οργανώσεις ανά την Ελλάδα να αγκαλιάσουν τον νέο κόσμο, προαναγγέλλοντας ότι θα αναδειχθούν το επόμενο διάστημα και νέα στελέχη. Ως βασικό στόχο έθεσε τη γείωση του κόμματος στην κοινωνία, επαναλαμβάνοντας ότι ο λόγος της εκλογικής υποχώρησής του και το 41% που κατέγραψε η Ν.Δ. δεν οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έπεισε τους πολίτες για τη χρηστή της διοίκηση. Τουναντίον, εκτίμησε πως το κακό εκλογικό αποτέλεσμα ήρθε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν κατέθεσε μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση και γι’ αυτόν τον λόγο 600.000 πολίτες που είχαν ψηφίσει το κόμμα κατά το παρελθόν οδηγήθηκαν στην αποχή.

Ως διακύβευμα του επόμενου διαστήματος έθεσε την πολιτική, προγραμματική και οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ήταν και το μήνυμα της προεκλογικής του καμπάνιας. Είπε δε ότι σέβεται τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Για τα think tanks που δημιουργήθηκαν εξήγησε ότι θα συμβάλουν στη δημιουργία ατζέντας, η οποία στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη βάση προκειμένου να υπάρξει διάδραση. Ακολούθως, θα βρεθούν στελέχη που έχουν σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία και εκείνα θα στελεχώσουν τα τμήματα του κόμματος. Από την πλευρά τους, οι τομεάρχες στη Βουλή θα έχουν, όπως είπε, τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους μέσα από τα τμήματα. «Think tanks, κοινωνία, τμήματα και τομεάρχες μας στα τμήματα. Αυτή θα είναι η ροή της δημιουργίας της πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει στενός κύκλος»

Νέο «άνοιγμα» προς την πλευρά την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου επιχείρησε ο Στ. Κασσελάκης σε μια αν μη τι άλλο οριακή στιγμή για το κόμμα. Συγκεκριμένα, απαντώντας στην κριτική της μειοψηφίας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συμβίωσης με τη νέα ηγετική ομάδα, σημείωσε ότι αν είχαν αποδεχθεί την πρόσκλησή του, θα ήταν «ηγετική ομάδα», ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του περί δημιουργίας ενιαίου πολιτικού κέντρου. «Έχω πει τόσες φορές: ο δεύτερος είναι πρώτος» είπε, για να προσθέσει μεταξύ άλλων τα εξής: «Λέω “ελάτε να είστε ηγετική ομάδα. Ήσασταν η πρώτη γραμμή των στελεχών του Αλέξη Τσίπρα. Ήσασταν οι μελλοντικοί υπουργοί σε καίρια χαρτοφυλάκια”. Βασίζομαι πάνω σ’ αυτή την ομάδα». Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αποχώρησής τους, είπε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα».

Επίσης, δήλωσε ότι δεν τον εκφράζει το τοξικό κλίμα στα social media, ενώ ως προς τις ευθείες βολές του Παύλου Πολάκη εναντίον της Σίας Αναγνωστοπούλου είπε ότι «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία, δεν βοήθησε», για να συμπληρώσει βέβαια ότι ο βουλευτής Χανίων είναι πολύ παραγωγικός άνθρωπος και «δεν πρέπει να τον κατηγορεί κανείς πριν δει το έργο του» ως συντονιστής των ΕΠΕΚΕ. Ερωτηθείς για το 2015, δήλωσε ότι δεν θα επέλεγε τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL