Live τώρα    
38°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
38 °C
35.4°C40.2°C
3 BF 22%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
33 °C
31.6°C33.8°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
32 °C
32.0°C32.0°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
34 °C
31.5°C38.3°C
3 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
33 °C
32.9°C32.9°C
4 BF 31%
Σε ταληράκια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ταληράκια

13344002a.jpg

Εν τω μεταξύ, όσο από η αποδώ μεριά ψάχνει να βρει τι τη βρήκε και τι πρέπει να διορθώσει για να πάει καλύτερα στις εκλογές, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Και αυτό επειδή το κόμμα ΝΙΚΗ απειλεί να μπει στη Βουλή, βγάζοντας, με το καλημέρα, 10 έδρες από την μοιρασιά της αυτοδυναμίας.

Και αυτό έγινε ως εξής: Δέκα μέρες πριν τις εκλογές, το σύστημα της λίστας Πέτσα άρχισε να προωθεί τη ΝΙΚΗ για να φάει ψήφους από τον Βελόπουλο.

Εν τω μεταξύ, η ΝΙΚΗ υπάρχει από τότε που υπογράφτηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά τώρα αποφάσισαν να τη φουσκώσουν.

Πώς γίνεται αυτό; Πρόκειται για κλασική περίπτωση χειραγώγησης μετοχής.

Βγάζουν μια δημοσκόπηση να δείξει τη ΝΙΚΗ στο 1%. Και μετά πέντε σάιτ να γράψουν συντονισμένα «ποιο είναι το κόμμα που ενισχύεται εντυπωσιακά στη Βόρεια Ελλάδα».

Και το σπρώχνουν και λίγο και από τα κανάλια. «...Εν τω μεταξύ, σοβαρή δυναμική φαίνεται να εμφανίζει το κόμμα ΝΙΚΗ...».

Τα ακούει αυτά ένας άνθρωπος από πέντε διαφορετικές πηγές μέσα σε μία μέρα. Και θεωρεί ότι για να του έρχεται από παντού, προφανώς είναι κάποιο σημαντικό γεγονός.

Και μένει με την εντύπωση ότι για να ανεβαίνει έτσι η ΝΙΚΗ παραμονές εκλογών, κάποιο αντισυστημικό ρεύμα εκδηλώνεται.

Και μετά αρχίζει και μια μικρή καμπάνια εξοικείωσης, ποια είναι η ανιψιά του Παΐσιου που κατεβαίνει με τη ΝΙΚΗ, ποιος είναι ο βιογράφος του Παΐσιου και τέτοια.

Και ούτε που πάει το μυαλό του ότι αυτά προέρχονται από ένα κέντρο. Που προμοτάρει τη ΝΙΚΗ για το συμφέρον του, όπως για το συμφέρον του θα μπορούσε να την εξαφανίσει τελείως.

Ετσι ώστε όσο ρεύμα και να έχει η ΝΙΚΗ, να μην μπορεί να πάει πάνω από 10.000 ψήφους.

Εδώ λοιπόν υπήρχε συνειδητό σπρώξιμο. Με την επιδίωξη να μείνει μεν εκτός Βουλής, αλλά να κόψει ψήφους από τον Βελόπουλο.

Διότι δεν φανταζόταν και η Νέα Δημοκρατία ότι θα είναι 20 πόντους μπροστά. Ντέρμπι περίμενε και προσπαθούσε να κάνει τα κουμάντα της.

Οπότε, σου λέει, όσο πιο φουσκωμένα είναι τα κόμματα εκτός Βουλής και όσο πιο περιορισμένος ο Βελόπουλος, ωφελημένοι θά 'μαστε.

Ετσι, λοιπόν, το σύστημα Μητσοτάκη φούσκωσε τις μετοχές της ΝΙΚΗΣ, που τώρα απειλεί να μπει στη Βουλή και να κόψει την αυτοδυναμία από τη Ν.Δ.

Τι κάνει ο Μητσοτάκης. Πρώτον, έβαλε τον αρχιεπίσκοπο να εκδώσει μια πανταχούσα ότι η Εκκλησία δεν ανακατεύεται στα πολιτικά. Γιατί στη Μακεδονία μας υπάρχει πανστρατιά κληρικών υπέρ της ΝΙΚΗΣ.

Λάθρο, Πρέσπες, γκέι, εμβόλια, Ρωσία, ξέρετε.

Αναποτελεσματικό. Η επιρροή του Ιερώνυμου στους σκληροπυρηνικούς είναι αποδεδειγμένα μηδενική.

Δεύτερον, ανακοίνωσε ότι του Αγίου Πνεύματος θα πάει με τον γιο του στο Άγιο Όρος. Όπου ακούγεται ότι βρίσκεται το κέντρο υποστήριξης της ΝΙΚΗΣ.

Ούτε αυτό θα βοηθήσει. Γιατί αν ο Ιερώνυμος δεν έχει μία φορά επιρροή στους σκληροπυρηνικούς, ο Μητσοτάκης δεν έχει δέκα.

Τρίτον, απειλεί. Σοβαρευτείτε και ψηφίστε μας, γιατί θα πάμε και σε τρίτες εκλογές.

Ούτε αυτό είναι ασφαλές, γιατί η φθορά από εκλογές σε εκλογές μπορεί να είναι γεωμετρική.

Αυτό που ίσως βοηθήσει θα είναι να θάψουν τη ΝΙΚΗ από τη λίστα Πέτσα ώστε να ξεχάσει ο κόσμος την ύπαρξή της.

Εκτός από καμιά σκόρπια κουβέντα, βαρύτατα αποδομητική.

Ετσι είναι. Όποιος σπέρνει Νίκες, θερίζει δέκα έδρες λιγότερες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL