Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Ανδρέας Λοβέρδος / Σημεία και τέρατα στο βιβλίο του για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρέας Λοβέρδος / Σημεία και τέρατα στο βιβλίο του για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Κυνική ομολογία για το τρίγωνο διαπλοκής πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών αποτελεί το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το σκάνδαλο Novartis, και ενώ είναι σε εξέλιξη η ανάκριση, λέει πολλά και ενδιαφέροντα. Όπως προκύπτει από το βιβλίο:

  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος βρισκόταν σε συνεννόηση με τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη για τη σύνταξη τροπολογιών τις οποίες κατέθετε το ΚΙΝΑΛ.
  • Ο Λοβέρδος ζήτησε από τον Γιάννη Πρετεντέρη να του κλείσει ραντεβού με τον Σάμπυ Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου και εκείνος «ανταποκρίθηκε χωρίς καθυστέρηση».
  • Ο Τάσος Καραμήτσος του «Πρώτου Θέματος» τον ενημέρωνε για τη θεματολογία της εφημερίδας που θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμη.
  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγραφε με ψευδώνυμο στον Τύπο για υποθέσεις που συζητούσαν οι δύο πολιτικοί, όπως η Novartis.
  • Την υπόθεση συζητούσε συχνά με τον προσωπικό του φίλο Χρήστο Ράπτη του iefimerida.
  • «Η Ιωάννα Μάνδρου ήταν ο άνθρωπος που με ενημέρωσε για την κλήση μου, το όργανο του κράτους ήλθε ώρες μετά».
  • «Πηγαίνοντας οδικώς στη Νιγρίτα, περνώντας από ένα χωριό, μου τηλεφώνησε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή και μου ανακοίνωσε την κλήση μου ως υπόπτου».
  • Σε συζητήσεις που είχα με τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη μού έλεγε φοβερά πράγματα για τον Παπαγγελόπουλο».
  • «Εντύπωση όμως μου έκαναν οι πληροφορίες που είχε συστηματοποιήσει ο Τάσος Τέλλογλου. Δεν είχε μάθει μόνο ποιος έλεγε τι, αλλά ήξερε και τεχνικές λεπτομέρειες για τα φάρμακα».
  • Για τον διευθυντή της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Παναγιώτη Λάμψια: «Μας υποστήριζε με όλες τους τις δυνάμεις από την πρώτη στιγμή. Παραχώρησα μία συνέντευξη που έγινε το κυρίως θέμα της εφημερίδας».
  • Για τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Για τη σκευωρία αυτή ο Σταύρος είχε χρησιμοποιήσει κάτι μπερδεμένα λόγια με διπλές αναγνώστες. Περίπου δηλαδή είχε ισχυριστεί πως πρέπει να συνεχίσει η έρευνα κτλ. Του είπα λοιπόν στο τηλέφωνο πως όταν για τον ίδιο υποστήριζε ο Καμμένος πως χρηματοδοτείται από εργολάβους, έπρεπε και εγώ να δηλώσω πως είναι σκόπιμο να γίνει μία έρευνα για να διαπιστωθεί εάν πράγματι o Θεοδωράκης χρηματοδοτείται παρανόμως ή όχι. Μου είπε να μην ανησυχώ και πως οι δηλώσεις του ήταν υποστηρικτικές».

«Ήθελα να δείρω τον Αλέξη Τσίπρα»

Κατά τα άλλα ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βιβλίο αναφέρει ότι ήθελε να δείρει τον πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Η οργή του προέρχεται από ένα «βάναυσο συναίσθημα» για όσους «διέσπειραν συκοφαντίες» για το πρόσωπό του σε σχέση με τη Novartis, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Και αντί να απαντήσει με έγγραφα και λόγια το μίσος ξεχείλισε κατά των κατακριτών του, και του ήρθε η ιδέα να σπάσει στο ξύλο τον Αλέξη Τσίπρα…

«Τους εκπροσωπούσε ο αρχηγός τους, ο τότε πρωθυπουργός», γράφει. «Έτσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα».

Μετέφερε μάλιστα τη σκέψη του σε δύο συνεργάτες του, τον Άγγελο Καραχάλιο και τη Μαρία Μιλήνη που έμειναν αγάλματα. «Είμαι τόσο ξένος και ριζικά αντίθετος με όλα αυτά, που έψαχναν να βρουν κάτι να πουν. Μετά άρχισαν να διαμαρτύρονται, ίσως και να φωνάζουν. Τους κοιτούσα απολύτως αδιάφορος».

Όπως ο ίδιος γράφει πιο ήρεμες σκέψεις τον έκαναν να αλλάξει στάση: «Μετά το συζήτησα για λίγο και με τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα στην πραγματικότητα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το είχα σκεφτεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL