Live τώρα    
Δικηγόρος Τυχεροπούλου - ΟΠΕΚΕΠΕ / Η ΑΑΔΕ κράτησε σε θέσεις ευθύνης στελέχη που είναι στη δικογραφία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικηγόρος Τυχεροπούλου - ΟΠΕΚΕΠΕ / Η ΑΑΔΕ κράτησε σε θέσεις ευθύνης στελέχη που είναι στη δικογραφία

ΟΠΕΚΕΠΕ
(INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Δήλωση για την τοποθέτηση διευθυντών και τμηματαρχών στον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» εξέδωσε ο δικηγόρος της Παρασκευής Τυχεροπούλου, με τον ίδιο να σημειώνει ότι η διοίκηση της ΑΑΔΕ διατήρησε σε θέσεις ευθύνης άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ως γνωστόν, “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Την αρχή αυτή φαίνεται να εφαρμόζει απαρέγκλιτα η διοίκηση της ΑΑΔΕ στην περίπτωση του “νέου ΟΠΕΚΕΠΕ”, διατηρώντας σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντές και τμηματάρχες, τα ίδια στελέχη που κατείχαν -χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαδικασία κρίσης- αντίστοιχες θέσεις επί των διοικήσεων Μπαμπασίδη και Σαλάτα» σημειώνει ο Αντώνης Βαγιανός, με τον ίδιο να κάνει αιχμηρά λόγο για «πλήρη διοικητική συνέχεια του παλαιού - σκανδαλώδους - ΟΠΕΚΕΠΕ, με ακέραιη διατήρηση της παλιάς δομής, χωρίς καμία απολύτως εξυγίανση ή έστω αλλαγή παραδείγματος».

Όπως υπογραμμίζει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Παρασκευής Τυχεροπούλου, «η επιλογή αυτή καθίσταται ακόμη πιο προβληματική αν ληφθεί υπόψη ότι 8 (από τους 15 διευθυντές και 18 τμηματάρχες) περιλαμβάνονται ή και αναφέρονται στις νόμιμες επισυνδέσεις που περιέχονται στη δικογραφία η οποία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά η δήλωση 

Ως γνωστόν, «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Την αρχή αυτή φαίνεται να εφαρμόζει απαρέγκλιτα η Διοίκηση της ΑΑΔΕ στην περίπτωση του «Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ», διατηρώντας σε θέσεις ευθύνης, ως Διευθυντές και Τμηματάρχες, τα ίδια στελέχη που κατείχαν —χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαδικασία κρίσης— αντίστοιχες θέσεις επί των διοικήσεων Μπαμπασίδη και Σαλάτα.

Πρόκειται, δηλαδή, για πλήρη διοικητική συνέχεια του παλαιού - σκανδαλώδους - ΟΠΕΚΕΠΕ, με ακέραιη διατήρηση της παλιάς δομής, χωρίς καμία απολύτως εξυγίανση ή έστω αλλαγή παραδείγματος.

Η επιλογή αυτή καθίσταται ακόμη πιο προβληματική αν ληφθεί υπόψη ότι οκτώ (από τους δεκαπέντε (15) Διευθυντές και δεκαοκτώ (18) Τμηματάρχες περιλαμβάνονται ή και αναφέρονται στις νόμιμες επισυνδέσεις που περιέχονται στη δικογραφία η οποία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα στελέχη αυτά όχι μόνο δεν απομακρύνονται από τις θέσεις ευθύνης τους, αλλά, χωρίς να μεσολαβήσει έστω και στοιχειώδης πειθαρχική διαδικασία, διατηρούν ακέραιες τις αρμοδιότητές τους στον νέο φορέα, σε μια έμπρακτη επιβράβευση για τις μέχρι σήμερα «υπηρεσίες» τους, τις οποίες καλούνται να συνεχίσουν να παρέχουν, αποκαθαρμένα πλέον, υπό την ταμπέλα της ΑΑΔΕ
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της

Παρασκευής Τυχεροπούλου

Αντώνης Βαγιάνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0