Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C19.8°C
4 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.5°C18.8°C
3 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C20.9°C
1 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.7°C16.9°C
2 BF 82%
Ασλανίδης - Τέμπη / «Δημήτρη μου νικάμε» - Η αντίδραση μετά την έρευνα κατά της εισαγγελέως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ασλανίδης - Τέμπη / «Δημήτρη μου νικάμε» - Η αντίδραση μετά την έρευνα κατά της εισαγγελέως

O Παύλος Ασλανίδης στο Ευρωκοινοβούλιο
INTIME/ΝΙΚΟΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

«Δημήτρη μου νικάμε. Οι αγώνες μας δεν πάνε χαμένοι. Το μόνο που θέλω εγώ και η οικογένειά μου είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια για την δολοφονία των παιδιών μας» τονίζει ο Παύλος Ασλανίδης πατέρας θύματος στο έγκλημα των Τεμπών μετά την ανακοίνωση ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας που αρχειοθέτησε τη μήνυση συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη, Παύλος, μιλώντας στο documentonews.gr τονίζει ότι «όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος οφείλει να λογοδοτήσει».

Καταλήγοντας, ο Π. Ασλανίδης επισημαίνει ότι «περιμένουμε από τις δικαστικές αρχές να κάνουν την δουλειά τους, όπως άλλωστε οφείλουν».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη ζητεί από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών να διερευνηθεί «τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Το χρονικό της υπόθεσης

Συγγενείς των θυμάτων είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά μεταξύ άλλων και κατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου ως προς το μπάζωμα στο σημείο του δυστυχήματος. Ωστόσο η μήνυση δεν παραπέμφθηκε αμελλητί στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η έγκλησή των συγγενών των θυμάτων ήταν κατά του Κωνσταντίνου Αγοραστού, του συνόλου των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου και της τότε υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη. Για τους δύο τελευταίους σημείωναν στην μήνυση τους, πως σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ ο Χρ. Τριαντόπουλος σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα ήταν παρών και συντόνιζε εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας αποφάσισε να απορρίψει και επί της ουσίας να βάλει στο αρχείο την συγκεκριμένη μήνυση λέγοντας ότι «επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρ. Τριαντόπουλου και Ζ. Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL