Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.2°C17.6°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.6°C16.3°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.4°C
0 BF 93%
Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου / Απλήρωτες 2 εβδομάδες από τον εργολάβο 10 καθαρίστριες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου / Απλήρωτες 2 εβδομάδες από τον εργολάβο 10 καθαρίστριες

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο
ΓN Ηρακλείου Βενιζέλειο

Κραυγαλέα περίπτωση εκμετάλλευσης εργαζόμενων από εργολάβους που έχουν «προνομιακή» σχέση με τις διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων αποτελούν τα όσα καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Καθαριστριών, με αφορμή την προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για καθαρίστριες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο προηγούμενος εργολάβος που είχε επιλέξει το νοσοκομείο, «άφησε απλήρωτο το προσωπικό που αποτελείται από περίπου δέκα άτομα για ένα 15ήμερο τον περασμένο μήνα», όπως γράφει το τοπικό cretalive. Αυτό ωστόσο κάθε άλλο παρά αποτελεί μία μεμονωμένη περίπτωση.

«Ο εργολάβος καθαριότητας στο Βενιζέλειο αλλάζει κάθε μήνα ...είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει το Βενιζέλειο να αλλάζουν οι εργολάβοι κάθε μήνα σαν τα πουκάμισα ... Έχει ήδη επιληφθεί από την πρώτη στιγμή το Σωματείο Καθαριστριών νομού Ηρακλείου. Από εκεί και πέρα είναι απαράδεκτο να γίνονται συμβάσεις ενός μήνα αλλά και να μην ελέγχονται οι εργολάβοι για δικαστικές εκκρεμότητες σε βάρος εργαζομένων» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚ Στέλιος Βοργιάς.

Κατά την ίδια πηγή, ο εργολάβος έχει ήδη 2-3 δικαστικές εκκρεμότητες για δεδουλευμένα που οφείλει σε εργαζόμενους, ενώ έχει καταγγελθεί για ανασφάλιστη εργασία, σύμφωνα με το Σωματείο Καθαριστριών. Ωστόσο, αυτά δεν εμπόδισαν το να αναλάβει ξανά την καθαριότητα του νοσοκομείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL