Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C22.6°C
1 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.8°C20.7°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
19.9°C27.0°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
28 °C
25.2°C34.4°C
4 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
3 BF 72%
Ζάκυνθος / Νερό με πετρέλαιο στις βρύσες – Σε απόγνωση οι κάτοικοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζάκυνθος / Νερό με πετρέλαιο στις βρύσες – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΕΡΟ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
photo/imerazante

Χωρίς πόσιμο νερό βρίσκονται οι κάτοικοι στη Ζάκυνθο καθώς από την περασμένη Πέμπτη (12/1) από τις βρύσες τους τρέχει νερό με πετρέλαιο.

Το άκρως σημαντικό πρόβλημα, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, προκλήθηκε από ένα ατύχημα που συνέβη στον δρόμο με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να περάσει μέσα από σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΖ στο δίκτυο ύδρευσης.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΕΡΟ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
photo/imerazante

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκείνο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαν χυθεί στον δρόμο 30 λίτρα, αναμείχθηκαν με το νερό και έγιναν 2.000 λίτρα που γέμισαν με πετρέλαιο όλο το δίκτυο και τις βρύσες των σπιτιών.

«Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου [...] Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Οι κάτοικοι της πόλης καταγγέλλουν, πάντως, ότι αντί να σταματήσει άμεσα η υδροδότηση από την πρώτη στιγμή, δηλαδή, από την περασμένη Πέμπτη που σημειώθηκε το ατύχημα, η  ΔΕΥΑΖ συνέχισε μέχρι την Παρασκευή να διαθέτει νερό στην πόλη με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γιγαντωθεί.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL