Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C25.6°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.3°C25.3°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
24.4°C31.5°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C23.8°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.6°C24.9°C
3 BF 57%
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Συνάντηση αντιπροσωπείας με την διοίκηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Συνάντηση αντιπροσωπείας με την διοίκηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Διοίκηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Facebook/Μιχάλης Καλογήρου

Πολύωρη συνάντηση είχαν με την διοίκηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τους Διευθυντές των Ινστιτούτων, τους εκπροσώπους του ερευνητικού και του διοικητικού προσωπικού, ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και ο πρώην Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 

Στη διάρκεια των συζητήσεων έγινε αναλυτική ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα αναπτυξιακά προγράμματα που είναι σε στάδιο υλοποίησης όπως και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση από την Πολιτεία της τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί σχετικά με τις φυσικές καταστροφές και το περιβάλλον. 

Τηλεσκόπιο και πίσω το τραπέζι όπου συνομιλούν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση του Αστεροσκοπείου
Facebook/Μιχάλης Καλογήρου

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην χαμηλή χρηματοδότηση η οποία ουσιαστικά είναι στα επίπεδα του 2018 και την σοβαρή υποστελέχωση σε εξειδικευμένο ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό που θέτει σε κίνδυνο την αναπτυξιακή προοπτική του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Τέλος, αναγνωρίστηκε η μεγάλη συμβολή του ΕΛΙΔΕΚ στην έρευνα, τονίστηκε η ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης του και προτάθηκε η δημιουργία ενός Υπουργείου Τριτοβάθμιας και Έρευνας.  

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση και εξέφρασε την μεγάλη σημασία που έχει η στενή και συστηματική συνεργασία που πρέπει να έχουν όλα τα Ινστιτούτα με την Πολιτεία δεσμευόμενη πως από τις πρώτες πρωτοβουλίες της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων τρόπων συνεργασίας αλλά και υλοποίηση του σχεδίου που θα θεσμοθετηθεί. 

Στη συνέχεια επανέλαβε τις δεσμεύσεις του κυβερνητικού προγράμματος που προβλέπει διπλασιασμό των ερευνητών και τον διπλασιασμός της χρηματοδότησης σε βάθος τετραετίας, την αύξηση του διοικητικού προσωπικού κατά 15%, την οικονομική ενίσχυση του ΕΛΙΔΕΚ και την επαναφορά της ΓΓ Έρευνας στο υπουργείο Παιδείας. 

Μηχανισμός σε προθήκη στο αστεροσκοπείο Αθηνών
Facebook/Μιχάλης Καλογήρου

Δεσμεύτηκε, επίσης, πως μαζί με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων ερευνητικών κέντρων θα μελετηθεί ο τρόπος ώστε τα Ερευνητικά Κέντρα να μην αποτελούν μέρος της Γενικής Κυβέρνησης και την ριζική απλοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης των χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL