Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου / Νέες κινητοποιήσεις στη Μύκονο για τη μαφιόζικη επίθεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου / Νέες κινητοποιήσεις στη Μύκονο για τη μαφιόζικη επίθεση

Η Μύκονος
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

«Στοχεύουν έναν, μας βρίσκουν όλους και όλες απέναντι» είναι το μήνυμα που στέλνουν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων  από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Στερεάς, Αττικής και Νήσων και την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, μετά τη μαφιόζικη επίθεση σε βάρος του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Εκπρόσωποι των σωματείων θα βρίσκονται στην Μύκονο σήμερα Δευτέρα 27/3 και αύριο Τρίτη 28/3. Σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Γρυπάρειο, καλούν τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και συλλόγους της Μυκόνου και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε ανοιχτή συζήτηση, με αφορμή την επίθεση. Την Τρίτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου. «Καλούμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους πολίτες της Μυκόνου να μετέχουν στην κινητοποίηση, στηρίζοντας τον κοινό αγώνα όλων μας ενάντια στις μαφιόζικες πρακτικές». 

Τα σωματεία ζητούν:

  • Η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφος και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι εντολείς τους
  • Να σταματήσει τώρα η απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως και όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.
  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται, ειδικά σε μέρη με αυξημένη τουριστική πίεση, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι εξίσου σε όλη την επικράτεια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων.
  • Να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους.
  • Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γκρεμιστούν όλες οι βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο και σε άλλα νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL