Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Ηράκλειο / Κρίσιμη η κατάσταση της 4χρονης που κατάπιε φιστίκια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηράκλειο / Κρίσιμη η κατάσταση της 4χρονης που κατάπιε φιστίκια

Πανεπιστημιακό νοσοκομείου Ηρακλείου
πηγή pagni.gr

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 4χρονης από την Σαντορίνη η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Τρίτη στο νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς παρουσίασε δύσπνοια από φιστίκια που έφαγε τα οποία είχαν φράξει τον δεξί της πνεύμονα.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, δήλωσε στη neakriti.gr η 4χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου ενώ η κατάσταση της υγείας παραμένει σοβαρή.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου, το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου.Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος που είχε αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα.  «Η κατάσταση της υγείας της 4χρονης κρίνεται σταθερά κρίσιμη, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΠΜΕΘ και σε καταστολή. Τα επόμενα 24ωρα αναμένουμε τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις, μετά από την επέμβαση».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το παιδί βρέθηκε να έχει 1,5 φιστίκι στον δεξί του πνεύμονα, παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Σαντορίνη στην Κρήτη, για την οποία στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου διασωληνώθηκε από τον γιατρό αεροκομιδών και τον γιατρό του ΕΚΑΒ και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL