Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.2°C23.3°C
4 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.5°C
4 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
22.7°C26.5°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C20.5°C
4 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.0°C20.9°C
3 BF 60%
Μαλαματίνα – Θεσσαλονίκη / Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους απεργούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαλαματίνα – Θεσσαλονίκη / Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους απεργούς

Μαλαματίνα
(makthes.gr)

Από τις 7 το πρωί εργαζόμενοι στην οινοποιΐα «Μαλαματίνα» και απολυμένοι, έχοντας στο πλευρό τους εκατοντάδες εργαζόμενους από άλλους κλάδους, πραγματοποιούν μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση έξω από την πύλη του εργοστασίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. 

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία, μεταξύ των οποίων του προέδρου του σωματείου τους  Γιάννη Φραγγίδη και του μέλους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Μερκενίδη, ενώ ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απέναντί τους βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που με κλούβες έχουν αποκλείσει το δρόμο. Μάλιστα, γύρω στις 11 υπήρξε ένταση όταν δύο φορτηγά επιχείρησαν να βγουν από το εργοστάσιο. Οι απεργοί προσπάθησαν να κλείσουν την έξοδο και τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και βία εναντίον τους. 

Μαλαματίνα
(makthes.gr)

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει σήμερα η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), ενώ το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας τον αγώνα των απεργών με 4ωρη στάση εργασίας ως τις 11 το πρωί για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόλυση του Γ. Φραγγίδη, προέδρου της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», και του Α. Μερκενίδη, προέδρου του Σωματείου Οδηγών - Πωλητών Β. Ελλάδας, έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων 15 παράνομων απολύσεων και του κλεισίματος τμημάτων.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φιλίππου 43), ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα και σε μια σειρά άλλους χώρους εργασίας (μεταλλεία «Ελληνικός Χρυσός», «Πυραμίς», «Alumil» κ.λπ.).


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL