Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Ισημερινός / Ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών μετά τη γυναικοκτονία δικηγόρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισημερινός / Ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών μετά τη γυναικοκτονία δικηγόρου

Antiwar

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Πατρίτσιο Καρίγιο, αποπέμφθηκε χθες από τον πρόεδρο του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο, μετά την δολοφονία δικηγόρου σε αστυνομική σχολή.

«Ο στρατηγός Πατρίσιο Καρίγιο αφιέρωσε τη ζωή και την πίστη του στο ιδανικό της ασφάλειας της χώρας. Ωστόσο, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αποφάσισε η υπηρεσία του να λάβει τέλος σήμερα (σ.σ. χθες Παρασκευή)», δήλωσε ο κ. Λάσο σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Ο αρχηγός του κράτους χαρακτήρισε «γυναικοκτονία» τον φόνο της Μαρίας Μπελέν Μπερνάλ, η οποία βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη, κάπου δέκα ημέρες μετά την εξαφάνισή της - αφότου είχε επισκεφθεί τον σύζυγό της, σε αστυνομική σχολή στο Κίτο.

Νωρίτερα χθες, ο πρόεδρος Λάσο, που επέστρεψε στον Ισημερινό μετά τη συμμετοχή του στις εργασίες της 77ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διέταξε την αποπομπή δύο στρατηγων της αστυνομίας και ζήτησε την παραίτηση άλλου ενός από τους κορυφαίους αξιωματικούς της. «Ζήτησα από τους διοικητές της αστυνομίας (…) να μου υποβάλουν τις παραιτήσεις τους», είπε.

Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως γυναίκες, έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, ζητώντας δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL