Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.8°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.3°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.0°C24.3°C
2 BF 42%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C20.4°C
5 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.6°C
3 BF 50%
Η αλληλεγγύη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αλληλεγγύη

ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Με αφρισμένο το κεφάλι από το σαμπουάν και τα μάτια του να καίνε έτρεχε να ξεφύγει από τον κυνηγό του· μάταια. Οι παντόφλες του δεν τον βοηθούσαν.

Ο επιστάτης είχε προλάβει να τον φτάσει και ήταν μια στιγμή μονάχα απόστασης από τη στιγμή που οι απειλές που είχε εκτοξεύσει από μακριά θα γίνονταν πράξη, εκ του συστάδην, όπως θα χαρακτηριζόταν το περιστατικό που εξελίχθηκε σε μια ωραία παραλία της Χαλκιδικής εάν ήταν πολεμική σύγκρουση.

Μια σύγκρουση που έμοιαζε να είναι μεταξύ των ελεύθερων κατασκηνωτών και των ξενοδόχων.

Με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού στα ύψη, τις ανατιμήσεις στα είδη ανάγκης και τις αυξήσεις σε καύσιμα και διόδια, το ποσό που απέμενε να διατεθεί για ξενοδοχειακές υπηρεσίες ήταν ανύπαρκτο.

Ετσι η παρέα αποφάσισε να πάρει μια σκηνή, μεγάλη και φτηνή, τα στρωματάκια που είχαν ξεμείνει από παλαιότερες εκδρομές και ρεφενέ να αναχωρήσουν για τις διακοπές τους που θα περιελάμβαναν: φύση, θάλασσα, ολίγον από διασκέδαση και «κοινωνικοποίηση» των άλλων υπηρεσιών για κάλυψη των βασικών τους αναγκών που στο κάτω-κάτω είναι και δημόσια αγαθά.

Η παρέα βρήκε το κατάλληλο σημείο. Με σκιά μέχρι το μεσημέρι, κοντά στην παραλία για τις βουτιές, δίπλα σε μια μικρή τουριστική μονάδα και ένα ταβερνάκι, για τα βασικά.

Ξέφρενο το πάρτυ των κατασκηνωτών το βράδυ, που όμως δεν ενόχλησε κανέναν, και ακολούθησαν την επόμενη ημέρα και οι γνωριμίες και ακολούθως τα ραντεβουδάκια γνωριμίας.

Στις διακοπές, όχι μόνο επιτρέπονται αλλά επιβάλλονται αυτά.

Ολο χαρά και αυτοπεποίθηση, ο νεαρός κατασκηνωτής ξεκίνησε να προετοιμαστεί για τη μεγάλη έξοδο. Με ένα σαμπουάν στα χέρια θα φρεσκαριζόταν στην ντουζιέρα του ξενοδοχείου, υπό το άγρυπνο βλέμμα του επόπτη που καιροφυλακτούσε για το λάθος του νεαρού, που είχε ήδη αρχίσει να σιγοτραγουδά κάτω από την ντουζιέρα με το καθαρό νερό λούζοντας τα μαλιά του.

Τότε ήταν που άρχισαν να εκτοξεύονται και οι απειλές, που μόλις που προσπερνούσαν σε ταχύτητα την τρεχάλα του επιστάτη, αλλά σταμάταγαν στον τοίχο σαπουνάδας στα αυτιά του νεαρού, που βρέθηκε τα γλιστράει στις παντόφλες του, την ίδια ώρα που γλίστραγε πάνω του το χέρι του επιστάτη που έκανε τις απειλές του πράξη.

Και οι φίλοι που τρέχοντας να τον υπερασπιστούν καβάλησαν τη μάντρα, αντί να τον ξεμπλέξουν, έμπλεξαν κι αυτοί.

Καθαρίζοντας ολόκληρο το απόγευμα την πισίνα από τις σαπουνάδες του φίλου τους, που τουλάχιστον πρόλαβε το ραντεβού με τη νεαρή λουόμενη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL