Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
1 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.0°C18.2°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.7°C21.4°C
3 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C16.3°C
0 BF 100%
Κρήτη / Υψηλές θερμοκρασίες και εγρήγορση των αρχών για εκδήλωση πυρκαγιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Υψηλές θερμοκρασίες και εγρήγορση των αρχών για εκδήλωση πυρκαγιών

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Πυροσβεστική και οι τοπικές αρχές στην Κρήτη, καθώς σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και σήμερα, με τους ανέμους να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός στην Κρήτη θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, και κατά τόπους μέχρι 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, εκτός από την ΠΕ Χανίων, όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες του νησιού θα βρίσκονται στο επίπεδο 3 (κίτρινο επίπεδο).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των τριών νομών της Κρήτης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL