Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Βόλος / Εισαγγελική παρέμβαση για προστασία στην 26χρονη που την απείλησε ο σύντροφός της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βόλος / Εισαγγελική παρέμβαση για προστασία στην 26χρονη που την απείλησε ο σύντροφός της

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ
πηγή PIXABAY

Η κραυγή φόβου και αγωνίας της 26χρονης γυναίκας που δέχθηκε απειλές ότι θα τη σκοτώσει από τον σύντροφο της στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ότι θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, εισακούστηκε από τον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή να φρουρείται το σπίτι της νεαρής γυναίκας, μέχρι ο κατηγορούμενος προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του. Η 26χρονη κοπέλα έκανε γνωστό πως δεν προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητας.

Το βράδυ της Κυριακής ο 36χρονος ο σύντροφός της την απείλησε με κατσαβίδι, λέγοντας πως «θα πάθει ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις». Μάλιστα χτύπησε την γυναίκα στο πρόσωπο και στα χέρια μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους.

Το βράδυ της Κυριακής η 26χρονη γυναίκα τρομοκρατήθηκε για τη ζωή της, όσο και για το ανήλικο παιδί της και αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο 36χρονος καταδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δυο μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Ο 36χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα ο 36χρονος δεν έπρεπε να φυλακιστεί καθώς άξιζε μια ευκαιρία για να συνετιστεί προς όφελος του ανήλικου παιδιού που έχουν αποκτήσει από κοινού με την 26χρονη.

Επίσης το όπλο της επίθεσης (κατσαβίδι) δεν βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος, ενώ σύμφωνα  με την ΕΡΤ, τα τραύματα της 26χρονης όπως αυτά καταγράφονται και αποτυπώνονται στην Νοσοκομειακή Ιατρική Γνωμάτευση, δεν περιέχουν αναφορά σε τραύμα από κατσαβίδι. Αναφέρονται τραύματα στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη, τα οποία πιστοποιούν την άσκηση βίας.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι απείλησε την σύντροφό του με κατσαβίδι και ότι εκείνη άρχισε τον καβγά όταν δεν της έδωσε χρήματα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν την έδειρε, αλλά της πέταξε ένα μπουκάλι με νερό, γλίστρησε και τα χτυπήματα οφείλονται στην πτώση.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούν άλλες δυο δίκες προσδιορισμένες για τις 26 Σεπτεμβρίου. Η μία αφορά καταγγελία της 26χρονης όταν σε καβγά της έσπασε το δάκτυλο, ενώ η άλλη αφορά στην κλοπή ενός δίκυκλου με το οποίο η 26χρονη χρησιμοποιούσε ως το μοναδικό μεταφορικό μέσο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL