Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Φωτιά στην Ηλεία / Συνεχίζεται η μάχη σε τρία μέτωπα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στην Ηλεία / Συνεχίζεται η μάχη σε τρία μέτωπα

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές, Άγναντα και Τραγανό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι εκεί επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, ώστε μέχρι την δύση του ήλιου να έχει περιοριστεί η φωτιά, αφού μόλις νυχτώσει θα μπορούν να επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι, στο Τραγανό, με τους κατοίκους να καλούνται να εκκενώσουν προς Σίμιζα.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, την ώρα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας.

Ένας άλλος πυροσβέστης βρέθηκε στην ζώνη ρίψης νερού και τραυματίστηκε ελαφρά. Έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την βοήθεια των συναδέλφων του. Τρίτος πυροσβέστης που έκανε χρέη οδηγού, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ilialive.gr, στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, μια ομάδα ΕΜΟΔΕ, ένα ελικόπτερο Erickson δύο αεροσκάφη Air Tractor.

https://www.youtube.com/watch?v=bh46FL9NBbM

Όπως μεταδίδει το patrisnews.com, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, δήλωσε ότι ζητήθηκε λεωφορείο ώστε να απομακρυνθούν κάτοικοι του χωριού.

https://youtu.be/R8lav1CgUXE

Το ilialive.gr σημειώνει, επικαλούμενο πηγές της πυροσβεστικής, ότι δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού Άγναντα, απλά ο δήμος έλαβε πρωτοβουλία να διαθέσει λεωφορείο για την μεταφορά κατοίκων που πιθανά να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL