Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C25.2°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C25.6°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C28.7°C
1 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
1 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.1°C
3 BF 57%
Φωτιά στο Ρέθυμνο / Σε ύφεση τα μέτωπα - Καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στο Ρέθυμνο / Σε ύφεση τα μέτωπα - Καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών

φωτιά ρεθυμνο
goodnet.gr

Σε ύφεση είναι όλα τα μέτωπα στα νότια του Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο τα οποία αναζωπυρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, μιλώντας στο GOODnet.gr ανέφερε ότι ο αέρας είναι ελαφρώς εξασθενημένος στην περιοχή και παρά το γεγονός ότι τα μέτωπα και στα Σαχτούρια και στην Κρύα Βρύση έχουν ελεγχθεί ελικόπτερα του πυροσβεστικού σώματος κάνουν ρίψεις προκειμένου να προλάβουν αναζωπυρώσεις, που τις προηγούμενες μέρες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή.

Φωτιά στο Ρέθυμνο

Χθές, μάλιστα στους κατοίκους σε Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια στάλθηκε μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά. Σύμφωνα με τα «Ρεθυμνιώτικα Νέα», οι φλόγες οριοθετήθηκαν, χάρη και στην συνδρομή των εναέριων μέσων που παρά τις αντίξοές συνθήκες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού. Ωστόσο, οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή για κάποιες πύρινες εστίες, υπό τον φόβο μήπως οι φλόγες ξεφύγουν από την βορειοανατολική πλευρά.

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των Σαχτουρίων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εκκλησία, ενώ νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού.

Ρέθυμνο
rethnea.gr

Την ίδια στιγμή ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή της Κρύας Βρύσης, με τους πυροσβέστες να την θέτουν υπό έλεγχο λίγο μετά τις 21.00. Στα νότια του νομού Ρεθύμνου και στον δήμο Αγίου Βασιλείου οι άνεμοι πνέουν ως και 10 μποφόρ, λέει στο goodnet.gr ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος δήλωσε πως «πλέον δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο πέρα από το ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Αυτό βέβαια θα το δείξουν οι έρευνες της Πυροσβεστικής, όμως ειλικρινά δεν γίνεται αυτό να συμβαίνει στο βαθμό που συμβαίνει εάν δεν πρόκειται για σχέδιο. Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις. Δε γίνεται να σβήνουμε τη φωτά στα Σαχτούρια, και να εμφανίζεται στην Κρύα Βρύση και μετά στο Ροδάκινο και μετά στην Αγία Γαλήνη. Πλέον δε μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι είναι οργανωμένο σχέδιο.

Όμως να ξέρουν πως όσο θα είμαι δήμαρχος, δεν πρόκειται να οικοπεδοποιήσουν κανένα στρέμμα», είπε ο κ. Ταταράκης, που πρόσθεσε πως «η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου στην περιοχή. Πρέπει να παρέμβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πια σε αυτήν την περιοχή. Αν δεν σταματήσει αυτό το ντόμινο των πυρκαγιών, ο δήμος Αγίου Βασιλείου δεν θα υπάρχει στον χάρτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ειδικότερα, 27 υδροφόρες με 54 υπαλλήλους, 9 πεζοπόρα τμήματα απαρτιζόμενα από 54 άνδρες, 16 βοηθητικά επανδρωμένα με 34 πυροσβέστες, 5 υδροφόρες ΟΤΑ και 12 υδροφόρα οχήματα του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Όπως σημείωσε στο ίδιο μέσο ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Γιώργος Τσικαλάς, με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη με τις φλόγες θα ριχτούν τα εναέρια μέσα, με τον διοικητή να τονίζει ότι θα επιχειρήσει και το ελικόπτερο Σινούκ που είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνομιλία του με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης.

Λίγο πριν τις 18:00 πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αμπελάκι και πάλι στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με την φωτιά να βρίσκεται υπό έλεγχο.

goodnet.gr
goodnet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL